1 kg burgonya
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa (vagy egy csomó zsenge leveszöldség)
Hirdetés
5 dkg szalonna
15 dkg kolbász (lehet persze több is)
2 szál virsli
kevés zsír
1 fej hagyma
1 kis doboz tejföl
só, pirospaprika, tárkony, borsikafű, babérlevél
friss zellerzöld
A zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A fazékban felhevítem a kockákra vágott szalonnát és megpirítom. A hagymakockák következnek. Alaposan átforgatom majd jöhet a sárgarépa és a fehérrépa. Néhány percig így egyben pirítom őket, aztán a burgonyakockákat dobom bele. Átkavarom, és máris öntöm a vizet. Annyi folyadék kell, hogy teljesen ellepje a hozzávalókat.
Jöhetnek a fűszerek a só és a pirospaprika és a kolbászkarikák is. Lefedem és közepes lángon 20-25 percig főzöm. Ennyi idő alatt a megpirított zöldségek biztosan megpuhulnak. Most habarom be és néhány percig még forralom. Közben beledobom a virslikarikákat, ugyanis ez a néhány perc elég nekik a forró lében. Máris tálalhatom. Szórhatunk rá picire vágott zeller zöldet és adjunk hozzá még tejfölt bőségesen. Máris egy laktató és fenséges ízű burgonyalevessel kínálhatjuk családunkat. - VIA
FEB
24
Sűrűn, tejfölösen a legfinomabb.
A pirospaprika, a szalonna és a finom házikolbász az, amitől gyönyörű színe és jó íze lesz.
1. A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. 2. A zsírt megolvasztjuk és rádobjuk a finomra vágott hagymát. K...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: NehézA babot átválogatjuk és hideg vízzel átmossuk. A zöldségeket meghámozzuk, karikára vágjuk és a babbal együtt, kb 2 liter hideg vízzel felöntve feltesszük főni. A ha...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a pir...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt melegítsd elő 180 C-ra. A hagymát és a burgonyákat pucold meg, majd a burgonyát aprítsd kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig vágd cikkekre. 2. Egy sütésálló serpenyőbe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű