Leves hus (Tarjacsont oldalas )
3 db nagyobb sárgarépa
3 db nagyobb petrezselyemgyökér
1 db nagyobb Vöröshagyma
1/2 karalábé
1 db közepes paprika ( de nem fontos )
1 db Fokhagyma
só, bors
ételízesítő esetleg leveskocka (3-4 db)
víz
Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk fel egyforma nagyságúakra, (ne legyenek túl aprók, mert akkor szétfőnek Tegyük őket a lábasba a tetejére a húsit felengedjük vízzel tegyük bele a Fűszereket és a leveskocát majd takarék lángon főzzük
Én a fekete borst teafőző kapszulába szoktam tenni így az ize benne marad de nem úszkál a levesbe :D
1. Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk. 2. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. 3. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. 4. Ha fa hús félpuhá...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: Könnyű1. Azonos mennyiségű lisztből és vajból készíts világos rántást. 2. Öntsd fel tejjel, sózd meg (esetleg adj hozzá kevés cukrot is), s lassú tűzön forrald 15-20 percig. 3. D...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegmossuk a csirkemellet, megpucoljuk a zöldségeket (sárgarépa, hagyma, gyökér, zeller, karalábé). A sárgarépából 2 db-ot félreteszünk, a maradék hármat és a többi zöldséget a csi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsiradékon tarhonyát pirítok, majd beleteszem a zöldséget, répát, félreveszem a tűzről, várok vele egy pár másodpercig, /hogy ha megszórom pirospaprikával ne égjen meg a paprika/ é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű