50 dkg zöldborsó
4 szál sápgarépa
1 leves kocka
so,bors, piros paprika
zöldpetrezselyem
1 nagy tojas bagy 2 darab kis tojas
griz (buzadara)
olaj
A sargarepat felszeletelem,es keves olajon megparolom
Hozzaadom a zöldborsót is, es egyutt is parolom egy keveset...lehetoleg ne suljon le...
Felontom annyi vizzel amennyi levest akarok kesziteni
Beleteszem a sot,borsot,piros paprikat es a leveskockat
Kozben elkeszitem a grizgaluskat
A tojast felverem es annyi grizet keverek hozza, hogy kozepes surusegu masszat kapjak
Amikor a zoldseg mar szinte puha, akkor beleszaggatom a galuskat es keszre fozom
A vegen megszorom zoldpetrezselyemmel...
1. A gombóchoz a darált csirkehúst összedolgozzuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, a tojással és a fűszerekkel. 2. Egy 3 literes lábasban a vaj felét felhevítjük, me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 literes fazékban odateszem főni a tyúkot, fűszereket. 1 óra főzés után beleteszem a zöldséget, majd még 1 óráig lassan, petyegve főzöm.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA szalonnát apró kockákra vágom és kiolvasztom beleteszem az apróra vágott fokhagymát a salátát kissé megdinsztelem sózom és feltöltöm kb 2 l vízzel. Közben a tojásokat a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz új hagyma fehér részét apróra vágom, vajon megdinsztelem, hozzáadom az összenyomott foghagymát, a lereszelt gyömbért és üvegesre dinsztelem. Leveszem a tûzrôl hozzáadom a curryt...
Elkészítési idő: 30-40 perc Nehézség: Könnyű