menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymakrémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 8 adag

1 csontos bőrős csirkemell
3 fej fokhagyma (kb. 30 gerezd)
1 hagyma
2 dl főzőtejszín
1 kis pohár tejföl
1 db tojás
pici szárított zsálya
ételízesítő

bors
szárított petrezselyemzöld
8 db leves cipó

Elkészítés:


elkészítés

A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni.
Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával és petrezselyemzölddel. Forrás után 25 percig főzzük.
A mellet kivesszük, kicsontozzuk, lebőrőzzük és kis kockákra felvágjuk, majd félretesszük.
A tejszínt, tejfölt, és tojást simára keverjük és ezzel behabarjuk a levest.
Egy gerezd nyers fokhagymát még beledobunk, és az egészet összeturmixoljuk, hogy krémes levesünk legyen.
Ha kell utána ízesítünk sóval, borssal. Visszatesszük a csirkemell kockákat.
A cipó tetejét levágjuk és a belsejét kikaparjuk majd ebbe szedjük bele a forró levest.

Fokhagymakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brokkolis karfiolleves
Brokkolis karfiolleves

Megpucolunk minden zöldséget és apróra vágunk (a brokkoli és karfiol kivételével), odatesszük főni. Annyi vízben, hogy kb 15 cm-rel ellepje. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a brok...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Csontleves
Csontleves

A velőscsontok vágott felét alaposan bedörzsöljük sóval (így a főzés során benne marad a velő). Hideg vízben lassú tűzön elkezdjük főzni a csontokat. Időnként lehabozzuk...

Elkészítési idő: 195 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BURGONYAKRÉM LEVES
BURGONYAKRÉM LEVES

A burgonyát meghámozom, megmosom, kockára vágom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, felöntöm 6 dl vízzel és ízesítem a fűszerekkel. Ha a burgonya megfőtt, behabarom a joghurttal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Zöldséges karfiolleves
Zöldséges karfiolleves

1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprítjuk. A sárgarépát, a szárzellert, a gombát és a zöldbabot megtisztítjuk, a répát és a zellert felkarikázzuk, a gomb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk