1 l víz
60 dkg gomba
2,5 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 ek rétesliszt
fél csokor petrezselyem
citromlé
A hagymát kockázd fel, majd egy kis olajon kezdd el pirítani. Ha már kellőképp megpirult, add hozzá a gombát is, pirítsd együtt kicsit, majd add hozzá a vizet.
Sózd, fűszerezd, önts hozzá egy kevés citromlevet, majd főzd addig, amíg a gomba át nem fő.
Ezután a tejszínből és lisztből készíts habarást, majd sűrítsd be a levest.
Végül turmixold le az egészet.
1. Egy fél fej vöröshagymát daraboljunk apróra. 2. Adjuk az olajhoz a lisztet, majd pirítsuk addig, amíg aranysárga nem lesz. 3. Hozzáadva a hagymát, dinszteljük még egy darabig....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábasba tedd fel főni a csontokat, annyi hideg vízzel, hogy ellepje. Forrald fel, és magas hőfokon forrald 5 percig. Ezalatt habosodni fog, öntsd le a vizet, mosd át a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sárgaborsót alaposan megmossuk legalább 2 óra hosszára beáztatjuk hideg vizbe, ha nem sikerült előző este beáztatni. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Egy fazékba be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét liter vízbe megtisztított,megmosott egrest teszünk.Csipet sóval és 4 evőkanál cukorral felforraljuk.Ízesítésnek finomra vágott kaprot teszünk bele. Mikor megfőtt ,behabarjuk ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű