400 g marha fehérpecsenye
200 g barna csiperkegomba
2 közepes nagyságú sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
tengeri só
1/2 mk őrölt szerecsendió
3,5 - 4 l víz
1 csokor petrezselyem
200 g cérnametélt
A húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk.
Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk.
A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is.
Majd visszavesszük a lángot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a hagymákat, szerecsendiót, és gyenge forrással puhára főzzük a húst.
Közben megtisztítjuk a répát, azt csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
Ha megfőtt a hús, beletesszük először a sárgarépát, majd pár perc múlva a gombát is, és már csak néhány percig főzzük.
Ezalatt sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
Tálaláskor a tányérokba szedünk a tésztából, majd rámerjük a levest. Ízlés szerint friss petrezselyemmel kínálhatjuk
Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...
Elkészítési idő:A sárgaborsót alaposan megmossuk legalább 2 óra hosszára beáztatjuk hideg vizbe, ha nem sikerült előző este beáztatni. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Egy fazékba be...
Elkészítési idő:A húst összevegyítettem a rizzsel, a tojással, a petrezselyemmel, sóztam, borsoztam, pirospaprikáztam, majd betöltöttem a megtisztított, paprikákba, majd egyenként belemártogatta...
Elkészítési idő: 1 órabab+hús-->főzőm+zöldség-->ha megfőtt bele a tészta+berántom :)
Elkészítési idő: