menu

Családireceptkönyv.hu

Betyárleves Vicikó konyhájából


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g marha fehérpecsenye
200 g barna csiperkegomba
2 közepes nagyságú sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
tengeri só
1/2 mk őrölt szerecsendió
3,5 - 4 l víz
1 csokor petrezselyem
200 g cérnametélt

Elkészítés:


A húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk.
Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk.
A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is.
Majd visszavesszük a lángot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a hagymákat, szerecsendiót, és gyenge forrással puhára főzzük a húst.
Közben megtisztítjuk a répát, azt csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
Ha megfőtt a hús, beletesszük először a sárgarépát, majd pár perc múlva a gombát is, és már csak néhány percig főzzük.
Ezalatt sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
Tálaláskor a tányérokba szedünk a tésztából, majd rámerjük a levest. Ízlés szerint friss petrezselyemmel kínálhatjuk

Betyárleves Vicikó konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
KÁPOSZTALEVES
KÁPOSZTALEVES

A hagymat aprora vagom. A kaposztat,sargarepat,petrezselyemgyökeret kockakra vagom. A hagymat az olajon uvegesre parolom,hozzaadom a sargarepat es a petrezselyemgyokeret. Osszek...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Chilis brokkolikrémleves karamellizált dióval
Chilis brokkolikrémleves karamellizált dióval

1. Kókuszolajon megdinszteljük a hagymát, fokhagymát, majd beletesszük a chilipasztát és a köményt. 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a felkockázott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Betyár zöldbableves
Betyár zöldbableves

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, a pörcöt kivesszük a zsírból, félretesszük. 2. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Babgulyás
Babgulyás

A babot előző este beáztatom. A füstölt tarját kockákra vágom. Együtt odateszem főni őket, fél óráig. Utána megkóstolni a babot, és ha félkemény, akkor mehet bele a kockára vág...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk