400 g marha fehérpecsenye
200 g barna csiperkegomba
2 közepes nagyságú sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
tengeri só
1/2 mk őrölt szerecsendió
3,5 - 4 l víz
1 csokor petrezselyem
200 g cérnametélt
A húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk.
Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk.
A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is.
Majd visszavesszük a lángot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a hagymákat, szerecsendiót, és gyenge forrással puhára főzzük a húst.
Közben megtisztítjuk a répát, azt csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
Ha megfőtt a hús, beletesszük először a sárgarépát, majd pár perc múlva a gombát is, és már csak néhány percig főzzük.
Ezalatt sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
Tálaláskor a tányérokba szedünk a tésztából, majd rámerjük a levest. Ízlés szerint friss petrezselyemmel kínálhatjuk
A bacont egy lábasban megpirítjuk, a bacondarabokat egy tálkába szedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Ezen futtat...
Elkészítési idő:A kelkáposztát és a krumplit kis kockákra vágom és sós vízben felteszem főni. A víz mennyisége annyi legyen amennyi levest szeretnék főzni. Amikor a krumpli puha hozzáadom a virsl...
Elkészítési idő: 1 óraElkészítés: A gombát felszeletelem, megmosom és egy jó nagy fazékba teszem. A petrezselymet is felvágom apróra, mosom és a gombára öntöm. A kis fej hagymát felszeletelem sírósan ap...
Elkészítési idő: 40Egy csomag zellerszárat felkockázunk, beledobjuk el lábasba és felöntjük annyi alaplével, hogy ellepje. (Zöldségleves-kocka is tökéletesen megfelel.) Amikor megpuhult a zeller, bot...
Elkészítési idő: