400 g marha fehérpecsenye
200 g barna csiperkegomba
2 közepes nagyságú sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
tengeri só
1/2 mk őrölt szerecsendió
3,5 - 4 l víz
1 csokor petrezselyem
200 g cérnametélt
A húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk.
Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk.
A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is.
Majd visszavesszük a lángot, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a hagymákat, szerecsendiót, és gyenge forrással puhára főzzük a húst.
Közben megtisztítjuk a répát, azt csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
Ha megfőtt a hús, beletesszük először a sárgarépát, majd pár perc múlva a gombát is, és már csak néhány percig főzzük.
Ezalatt sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, és leszűrjük.
Tálaláskor a tányérokba szedünk a tésztából, majd rámerjük a levest. Ízlés szerint friss petrezselyemmel kínálhatjuk
A hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük a 10 dkg olvasztott Rama margarinon, majd félrehúzzuk és belereszeljük a fokhagymagerezd...
Elkészítési idő:Mossuk meg alaposan a birsalmákat, majd héjával együtt daraboljuk egy fazékba. Ízesítsük cukorral, fahéjrúddal, szegfűszeggel, csipetnyi sóval, citromlével és a vaníliával. Öntsünk...
Elkészítési idő: 30 percaz orja csontokat fel teszem főni,mikor teljesen fel habzott le öntőm róla a levet,és hideg vízben jól át mosom.tiszta fazékban újra fel teszem a zöldségekkel együtt.ha lenne rajta...
Elkészítési idő: 1,5 óraA húst felkockázzuk, majd annyi vízben, amennyi bőven elfedi, közepes lángon feltesszük főni. Megtisztítjuk a zöldségeket. Elöször a felkarikázott répaféléket, meg a zellert adjuk...
Elkészítési idő: