40 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
1-2 cikk fokhagyma
zsiradék
só, bors, petrezselyem, majoranna
20 dkg virsli
liszt vagy ételsűrítő
tejföl
A zsiradékban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a metéltre vágott kelkáposztát. Fűszerezzük.
Gyakori keverés közben - kevés csontlét aláöntve - félig puhára pároljuk.
Ekkor felöntjük annyi csontlével, amennyi levest akarunk ( én leveskockát használok, ha van időm felforralom, és feloldom, ha nincs csak rádobom ) - és készre főzzük.
Közben zsemleszínű rántást készítünk, hideg vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a levest.
Virslikarikákat kicsit megpirítunk, és a forró leveshez adjuk, majd hozzáadjuk a simára kevert tejfölt is. Kiforraljuk. A vágott petrezselymet csak ekkor adjuk hozzá.
◾️A húst felkockázzuk és megmossuk. ◾️A hagymát apró kockára vágjuk és az olajon vagy zsíron megpirítjuk. ◾️Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kicsit ezt is megpirítjuk (...
Elkészítési idő: 3 óra1. Először a medvehagymát alaposan mossuk meg és vágjuk fel apróbbra. Az olívaolajat hevítsük fel és fonnyasszuk meg rajta a felkockázott vöröshagymát. 2. Tegyük rá a medvehagymát...
Elkészítési idő: 30 percA bacont csíkozzuk fel, egy lábasban süssük piros-ropogósra. Szedjük ki egy szűrőkanállal, a visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Pirítsu...
Elkészítési idő: