menu

Családireceptkönyv.hu

pandúrleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 evőkanál olaj
10 dkg füstölt szalonna /lehetőleg húsos/
30 dkg sertéshús /esetleg csirke/
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kisebb krumpli
1 darabka zeller és karalábé
10 dkg gomba
egy marék apró száraztészta /lebbencstészta/
3-4 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár
1 teáskanál liszt esetleg étk.keményítő
fűszerek: só, bors, tárkony, kicsi pirospaprika, paradicsomlé, paprika krém, majoránna, babérlevél


Elkészítés:


A hozzávalókat megtisztítjuk és felszeleteljük.
Az apróra vágott hagymát forró olajon a szalonnával megpirítjuk, majd hozzátesszük a fokhagymát is.
Ha a szalonna már üveges és a hagyma is jól megpárolódott, akkor hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával főzni kezdjük.
Ha már félig megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, fűszerezzük és felöntjük vízzel és továbbfőzzük, majd a végén hozzáadjuk a tésztát is.
Amíg fő a leves, addig elkészítjük a tejfölös-mustáros habarást és a megfőtt levest behabarjuk.
Aki szereti, még egy kevés ecettel pikánsabbá teheti.

Trükkök, tippek, praktikák:


nagyon ízletes és tartalmas leves!

pandúrleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Aszaltszilva-krémleves fahéjas zsemlekockákkal
Aszaltszilva-krémleves fahéjas zsemlekockákkal

Elkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk este 1 deci, vízzel hígított szilvóriumba, a másik deci felével gargalizálunk egy kellemeset, majd lenyeljük, igen jó altató hatása van. A...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Cseh fokhagymaleves, finomabb és olcsóbb
Cseh fokhagymaleves, finomabb és olcsóbb

A zsiradékban megpirítjuk a vékonyra szelt, kockákra vágott rozskenyeret, és tányérokba osztjuk. Minden tányérba teszünk egy kevés tört fokhagymát is, és rászűrjük a sós burgonyafő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Timi
Babgulyás
Babgulyás

A hagymát apróra vágjuk, olajon megpároljuk. Beletesszük a babot és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. Babérlevéllel és a füstölt leveskockával megfőzzük. Amikor félig puha, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hagymaleves cipóban......
Hagymaleves cipóban......

A burgonyát,hagymát megtisztítjuk,kockákra vágjuk.Egy liter vizet felforralunk a leveskockával,belefőzzük a burgonyát,hagymát.Fedő alatt 20 percig főzzük.Le szűrjük,a zöldségeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk