1 evőkanál olaj
10 dkg füstölt szalonna /lehetőleg húsos/
30 dkg sertéshús /esetleg csirke/
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kisebb krumpli
1 darabka zeller és karalábé
10 dkg gomba
egy marék apró száraztészta /lebbencstészta/
3-4 evőkanál tejföl
1 evőkanál mustár
1 teáskanál liszt esetleg étk.keményítő
fűszerek: só, bors, tárkony, kicsi pirospaprika, paradicsomlé, paprika krém, majoránna, babérlevél
A hozzávalókat megtisztítjuk és felszeleteljük.
Az apróra vágott hagymát forró olajon a szalonnával megpirítjuk, majd hozzátesszük a fokhagymát is.
Ha a szalonna már üveges és a hagyma is jól megpárolódott, akkor hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával főzni kezdjük.
Ha már félig megpuhult a hús, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, fűszerezzük és felöntjük vízzel és továbbfőzzük, majd a végén hozzáadjuk a tésztát is.
Amíg fő a leves, addig elkészítjük a tejfölös-mustáros habarást és a megfőtt levest behabarjuk.
Aki szereti, még egy kevés ecettel pikánsabbá teheti.
nagyon ízletes és tartalmas leves!
A húst felkockázzuk és minden zsiradékot eltávolítunk róla. A hagymát apróra vágjuk és evőkanálnyi zsíron megdinszteljük. Beletesszük a húskockákat és fehéredésig pirítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megdinsztelem a zöldségekkel a borsót. Rádobom a zúzott fokhagymát, egy kanál lisztet, pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm vízzel. Fűszerezem. 20-30 perc alatt puhár...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet és ráre...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1 fej hagymát szeletekre vágunk, megdinsztelünk, majd a káposztával együtt további 5 percig dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával, liszttel, felöntjük vízzel, és puhára főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű