menu

Családireceptkönyv.hu

Kijevi borscs


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sovány marhahús

1 db cékla
1 db sárgarépa
1 kis fej káposzta
1 vöröshagyma
1 paradicsom
3 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
1-2 burgonya
őrölt fekete bors
1 babérlevél
1 cs kapor
Tálaláshoz:

tejföl, fekete kenyér, vaj, fokhagyma

Elkészítés:


A húst 1,5 centis kockákra vágjuk, majd 1,5 liter hideg vízben feltesszük főni, kissé megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, lefedve, kis lángon kb. 1 óra alatt majdnem puhára főzzük.
Az összes zöldséget megtisztítjuk, a céklát, a répát és a káposztát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, a paradicsom héját lehúzzuk, majd nagyobb kockára vágjuk.
A hagymát egy serpenyőben az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket (répa, cékla, paradicsom) és kis lángon, többször rázogatva 6-8 percig pároljuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
A burgonyát a húshoz hasonló kockákra vágjuk, és a majdnem puha húshoz adjuk a párolt zöldségeket, a káposztával együtt. Megborsozzuk, a babérlevelet, és a kaprot beledobjuk, majd kis lángon puhára főzzük.
Tálaláskor minden tányér aljára 1 ek tejfölt teszünk, erre merjük a forró levest.
Fekete kenyérből készült pirítóssal tálaljuk, amit vajjal megkenünk és apróra vágott fokhagymát szórunk rá.

Kijevi borscs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Joghurtos-narancsos édesburgonya-krémleves
Joghurtos-narancsos édesburgonya-krémleves

A finomra aprított hagymát a vaj és az olaj összeolvasztott keverékén üvegesre dinsztelem, finoman sózom. Ráreszelem a fokhagymát és a gyömbért, fűszerezem a köménnyel, ráborítom a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Egyszerű csirkeraguleves
Egyszerű csirkeraguleves

A csirkét feldaraboljuk kis kockákra (2x2 cm nagyjából). A hagymákat apróra vágjuk. A répákat a csirkéhez hasonló módon aprítjuk fel. A gombát cikkekre vágjuk. Kevés zsiradékon le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tárkonyos húsgombócleves
Tárkonyos húsgombócleves

A húst sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük és alaposan összekeverjük a tojással és a búzadarával. Amíg a leves elkészül, állni hagyjuk. Felhevített olajon ara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülkös bableves
Csülkös bableves

♥ LEVES: A babot előző este tálba tesszük és felöntjük vízzel, beáztatjuk. A csülköt darabokra vágjuk, és szintén beáztatjuk egy másik tálba. Ezt érdemes megkóstolni, mert csak akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk