menu

Családireceptkönyv.hu

Bableves csülökkel Odzsi konyhájából


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 12 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg füstölt sertéscsülök
80 dkg fejtett bab (száraz bab)
2 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
3 közepes db burgonya
1 kis db zeller
1 db tv paprika
1 db paradicsom
1 kávéskanál köménymag
4 db babérlevél
1 teáskanál tárkony (többet is adhatunk hozzá)
2 közepes db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bors (egész)
2 ek ételízesítő (natúr)
só ízlés szerint (a csülök is sós)
2 ek napraforgó olaj
2 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
fűszerpaprika ízlés szerint
2 közepes db gomba (el is maradhat)
2 l víz

Elkészítés:


Előző este beáztatjuk hideg vízbe a megtisztított füstölt (házi !) csülköt, és külön tálba az átválogatott száraz babot.
Másnap reggel feltesszük főni a kettévágott csülköt a vöröshagymával, fokhagymával, babérlevéllel, borssal, köménymaggal. Aki szereti a csípőset, dobhat bele 2-3 db chili paprikát is.
A megfőtt csülköt hagyjuk a lében hűlni, majd nagyobb kockára vágjuk. A levét leszűrjük. A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk.
Az olaj vagy libazsír és a liszt keverékéből rántást készítünk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és felengedjük kevés hideg vízzel.
Közben egy nagy fazékban a babot a leszűrt lében feltesszük főni. Vizet adhatunk még hozzá. A sósságát többször kóstoljuk meg! Ebbe kerül az ételízesítő, a paradicsom, paprika, tárkony.
Ha már kellően puha, hozzáadjuk a zöldségeket, végül berántjuk a levest, és pár perc múlva tegyük bele a csülköt is. Ezzel már csak 1-2 rottyantás, és kész.
Kenyérrel, tejföllel vagy ecettel kínáljuk.

Bableves csülökkel Odzsi konyhájából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pikans bableves hideg napokra, kicsit másképp
Pikans bableves hideg napokra, kicsit másképp

hagymat es a fokhagymat aprora vagom es az olivaolajban megdinsztelem. A kaliforniai paprikat finomra vagom , a paradicsomot lereszelem a nagy lyuku reszelon , a halvanyitozellert...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Palócleves
Palócleves

1. Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. 2. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a pap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tárkonyos csirkeragu
Tárkonyos csirkeragu

Elkészítés Egy serpenyőben az olívaolajat és a vajat felhevítjük. A zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Ha a hagyma megpirult, akkor hozzátesszük a kockára vágott c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Domonkos
Gombaleves
Gombaleves

A vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne a gombát és a petrezsleymet, majd addig pároljuik, míg el nem fő a leve. Ezután megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a zöldség alaplével....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk