menu

Családireceptkönyv.hu

Tejleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


tej
tészta

Elkészítés:


Beleöntök egy lábosba 1/2 liter tejet és 1/2 liter vizet.
Teszek bele egy csipet sót és 2 evőkanál cukrot, és egy negyed citrom héját,
Amikor ez megvan, egy kis tálba beleütök egy tojást. Egy csipet sót teszek hozzá, kicsit elkeverem egy villával. Lassan lisztet keverek hozzá. Ameddig lehet, addig villával, amikor a tészta már keményebb, akkor kézzel. Addig adagolom a lisztet, ameddig nagyon kemény, rugalmas tésztát nem kapok. Ezt addig gyúrom, amíg fényes és sima nem lesz a felülete.Pontos súlyt nem tudok írni, mert függ a tojás méretétől és a liszt minőségétől. Kb. egy fél csészényi lehet.
Most félreteszem a tésztát. A gázra állítom a sós-cukros-vizes tejet, és felforralom. Amikor forr, takarékra veszem a lángot, és belereszelem a tésztát. Én káposztareszelőt használok (amit nokedliszaggatáshoz is szoktam), de ha nincs reszelőd, lehet kézzel is csipkedni apró darabkákat. Ha így csinálod, akkor azt a leves forralása előtt kell, mert időigényes.
Amikor felforr a leves a tésztával, akkor még 2 dl. tejet öntök hozzá, ezzel is forralom egyet és kész.
Ha nem akarsz bíbelődni a tésztával, akkor főzhetsz bele bolti tésztát, azzal is tökéletes. Én ABC tésztával szoktam, de a lúdgége, eperlevél is jó. Lehet kapni kész csipetkét is, ha éppen azt szeretitek.

Tejleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgaborsóleves vargányával
Sárgaborsóleves vargányával

Sárgaborsót megfőzzük, vargányát lemossuk, apróra vágjuk és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket,sót,édesítőt.tovább főzzük míg a borsó szét nem omlik.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Paradicsomleves főzés nélkül
Paradicsomleves főzés nélkül

Egy liter ivó paradicsomlevet fűszerezünk, ízlés szerint, egy kevés sóval, őrölt borssal, egy leheletnyi citromlével. Aki édesen, szereti porcukrozza. Alaposan elkeverjük, és fogya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojásleves
Tojásleves

A lisztet a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük 2,5 liter vízzel. Beletesszük az egész hagymát, a piros aranyat és a babérlevelet. Óvatossan főzz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Tárkonyos csirkeleves
Tárkonyos csirkeleves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk