Családireceptkönyv.hu

Tejfölös zöldbableves (Busi)


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- Zöldbab
- Vöröshagyma
- Tejföl
- Liszt
- Ecet
- Cukor
- Olaj / Zsír
- Víz

Elkészítés:


1) Zöldbabot megmossuk.
2) Feltesszük főni vízbe, sóval és vörös hagymával.
3) Mikor megfőtt a zöldbab, csinálunk egy rántást. (Tejföllel) Ráönntjük.
4) Ecettel és cukorral beállítjuk az ízt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek, Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magyaros krumplileves vajgaluskával
Magyaros krumplileves vajgaluskával

Egy fazékban lepirítjuk a szalonnát, a kolbászt és a hagymakarikát, majd hozzátesszük a felkockázott krumplit is. Néhány percig tovább pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, átkeve...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkinikrémleves gorgonzolával
Cukkinikrémleves gorgonzolával

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és lereszeljük. Majd a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A hagymát finomra felvágjuk, és 3 evőkanálnyi olívaolajban megdinszteljük. Majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Zöldcitromos csirkeleves avokádóval
Zöldcitromos csirkeleves avokádóval

Egy lábast felhevítünk, és egy félbevágott zöldcitromot a vágott felületével szépen lepirítunk benne. A limeot félretesszük, a lábasba pedig beleszórjuk az egész római köményt, kor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvi
Karalábéleves
Karalábéleves

A zöldségeket fölvágom. Zsiradékban megpirítom. Egy főzökanál lisztet teszek bele, majd őrölt paprikát. Vízzel fölengedem, megsózom. Fölforralom. Petrezselyemzöldet, vegetát teszek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk