menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkezúzás leves - galuskával


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg csirkezúza
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg zöldborsó
3 ek napraforgó olaj
1 tk tárkony
1 ek petrezselyem (apróra vágott)
3 dl víz
A galuskához
1 db tojás
6 dkg liszt
1 ek petrezselyem (apróra vágott)

Elkészítés:


A zúzát megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zöldségeket karikára vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a zúzát, és 2-3 percig pirítjuk.
Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük 2-3 dl vízzel, és kis lángon 60-70 percig főzzük.
A vizet pótoljuk, ha szükséges.
Ha a zúza majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldségeket, 1 liter vizet, és a zúza megpuhulásáig főzzük.
A galuskához simára keverjük a lisztet a tojással, a petrezselyemmel, és a forró levesbe szaggatjuk.
Kíméletesen még kb. 5 percig főzzük.

Csirkezúzás leves - galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar raguleves csirkehússal
raguleves csirkehússal

A húst megmosom és apró kockára vágom. A zöldségeket megpucolom, megmosom és felaprítom. Egy serpenyőben a húst 3 kanál olajjal kicsit megpirítom, majd fedő alatt párolom. Egy nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
KÖTÖTT-TÉSZTA-LEVES
KÖTÖTT-TÉSZTA-LEVES

Először elkészítjük a tésztát a tojásból és a lisztből. Hozzáadunk egy csipet sót, jól összegyúrjuk, majd 15-20 percig pihentetjük a hűtőben fóliába csomagolva, hogy ne száradjon k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Kaporkrémleves
Kaporkrémleves

Az olajon az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük. Megszórjuk 1 ek liszttel és felöntjük a húslevessel. Beletesszük a nagyjából összevágott petrezselyemzöldet és a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Betyárleves
Betyárleves

A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk