40 dkg csirkezúza
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg zöldborsó
3 ek napraforgó olaj
1 tk tárkony
1 ek petrezselyem (apróra vágott)
3 dl víz
A galuskához
1 db tojás
6 dkg liszt
1 ek petrezselyem (apróra vágott)
A zúzát megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zöldségeket karikára vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a zúzát, és 2-3 percig pirítjuk.
Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük 2-3 dl vízzel, és kis lángon 60-70 percig főzzük.
A vizet pótoljuk, ha szükséges.
Ha a zúza majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldségeket, 1 liter vizet, és a zúza megpuhulásáig főzzük.
A galuskához simára keverjük a lisztet a tojással, a petrezselyemmel, és a forró levesbe szaggatjuk.
Kíméletesen még kb. 5 percig főzzük.
A zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az ereket kiskanállal kikaparjuk és jól megmossuk. A rizst félpuhára fűzzük és lehűtjük. A húst megsózzuk, fűszerezzük és a finomra vágott, zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. A répát 2,5 lit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBabot előző este beáztatni. A szalonna bőrt kis vízben felrakni főni, majd fél óra múlva hozzá a babot, kb. újabb fél óra múlva a többi zöldséget, utolsó tíz percben a darabolt bur...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tököt megmossuk, majd hosszában félbevágjuk, kimagozzuk. Ezt követően jobbról balról beirdaljuk úgy, hogy a héj részt nem vágjuk át. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes