40 dkg csirkezúza
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg zöldborsó
3 ek napraforgó olaj
1 tk tárkony
1 ek petrezselyem (apróra vágott)
3 dl víz
A galuskához
1 db tojás
6 dkg liszt
1 ek petrezselyem (apróra vágott)
A zúzát megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zöldségeket karikára vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát. Rátesszük a zúzát, és 2-3 percig pirítjuk.
Sóval, borssal ízesítjük. Felöntjük 2-3 dl vízzel, és kis lángon 60-70 percig főzzük.
A vizet pótoljuk, ha szükséges.
Ha a zúza majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldségeket, 1 liter vizet, és a zúza megpuhulásáig főzzük.
A galuskához simára keverjük a lisztet a tojással, a petrezselyemmel, és a forró levesbe szaggatjuk.
Kíméletesen még kb. 5 percig főzzük.
A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk, A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk a zsiradékban, rádobjuk a húst, és erős tűzön néhány percig...
Elkészítési idő:1 Egy magas lábasban felforrósított kókuszzsíron pirítsd meg a csirkemellet, majd amikor már jól átsültek, de még fehérek, csorgasd rá a citromlevet is, ettől kicsit pikánsabb les...
Elkészítési idő: