2 fej saláta
4 cikk fokhagyma
kevés olaj
8 tojás
1 csapott evőkanál liszt
só , bors, ecet (ízlés szerint)
zöld kapor
A fokhagymat aprora vagom es keves olajon megdinsztelem
Felontom vizzel, amikorr forr beleteszem a salatat es a kaprot
E;keszitem a tojasrantottat (omlett)
Felverem a tojasokat, 2 tojasnak a sargajat felreteszem egy masik talba a leves behabarasahoz
Sozom, borsozom, es 3 omlettet sutok belole
Amikor a salata megfo, akkor izesitem a levest, so-bors
Elkeszitem a habarast
A 2 tojassargat csomomentesre keverem a liszttel es keves vizzel
Ovatosan lassan a leveshez ontom
A legvegen teszem hozza az ecetet,es a felkockazott omletteket, amikor mar elzartam a tuzet a leves alatt...
Aki szereti keves cukrot is tehet a levesbe...
A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rárakjuk a fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÚgy egy kilónyi paradicsomot megmosunk, gömbölyű fenekükön a héjat éles kiskéssel keresztben bevágjuk, majd egyenként forrásban lévő vízbe merítjük egy percre. Ekkor a héj szépen f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket megpucolom, olajon megdinsztelem,tetszés szerint fűszerezem és puhára főzöm . A májgombóc hozzávalóit összekeverem, vizes kézzel golyókat formálok, és a forrásban...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a gombócokat készítjük elő, amihez héjában megfőzzük a krumplit, meghámozzuk, krumplinyomóval még melegen áttörjük. Kicsit hagyjuk kihűlni és elkeverjük a liszttel, keményí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű