Családireceptkönyv.hu

Medvehagyma leves tojásrántottával


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1 kg friss medvehagyma
- 4 szelet szalonna
- 5 gerezd fokhagyma
- 200 ml fözőtejszín (Schlagsahne)
- 4 tojás
- 4 csapott evőkanál liszt
- ecet
- só
- kis fekete bors
- kis cukor

Elkészítés:


A szalonnát apró kockákra vágom ,kiolvasztom beleteszem az apróra vágott fokhagymát a megmosott feldarabolt medvehagymát .Kissé megdinsztelem sózom és feltöltöm kb 2 l vízzel.

Közben a tojásokat a liszttel pici sóval felverem (ha szükség kis vizet is teszek), megsütöm,mikor már nem forró apró kockákra vágom.
Mikor a medehagyma megfőtt beleteszem a kockázott tojásrántottát.

Kikavarom a tejszínt egy tálban a forró levessel felengedem és a levesben borítom.
Megsózom, borsozom majd annyi cukorral és ecettel ízesítem, hogy kellemesen édeskés-savanykás legyen.

Tetejére tálaláskor lehet szalonnát,kolbászt pirítani.
Jó étvágyat

Medvehagyma leves tojásrántottával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zöldséges gombaleves
Zöldséges gombaleves

Megtisztítjuk és karikára/kockára vágjuk a zöldségeket. A hagymát finomra aprítjuk, és pár csepp olajon pirítani kezdjük. A zöldségeket hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tejfölös krumplileves
Tejfölös krumplileves

1. A krumplit meghámozzuk, kisebb (1-1,5 cm-es) kockákra vágjuk. 2. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra szeljük. 3. A hagymát megpucoljuk. 4. A petrezselymet f...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kókusztejes sütőtök krémleves
Kókusztejes sütőtök krémleves

A zöldségeket megpucolom, feldarabolom, felteszem egy közepes lábasba főni. Fűszerezem ízlés szerint. Mikor minden puhára főtt hozzáadom a kb 1 dl kókusztejet összeforralom de már...

Elkészítési idő: 30p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar borscs/orosz céklaleves/
borscs/orosz céklaleves/

Előkészítés: A céklát megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra-szeletkékre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprózzuk. A répaféléket megtisztítjuk, vékony hasábokra vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk