• 2 szál sárgarépa
• 1 póréhagyma
• 1 szál gyökér, vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 öklömnyi fehér káposzta
• 10 dg laskagomba
Ezeket ujjnyi vastagságúra feldaraboljuk és olajban vagy zsírban megpároljuk, majd 1 - 1,5 liter vízzel felengedjük.
1 db csirkemellet csíkokra vágunk, beletesszük, valamint teszünk hozzá 1 tyúkhúsleves kockát. Sóval, borssal ízesítjük.
Ha beletettük a csirkemellet és a leveskockát, utána 15 - 20 perc alatt megfő.
Cérnametélt tésztát adunk hozzá.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, és felengedjük vízzel. A vízhez adjuk a csíkokra vágott kelkáposztát é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA bacon szeleteket az edényben, amiben készítjük majd a levest megpirítjuk, és papírtörlőre kiszedjük. A lilahagymát felaprítjuk, és a zsírban üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, majd 1-2 perc után a többi zöldséget. Kevergetve addig sütjük, amíg a zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA köménymagból teát főzünk és leszűrjük. Rántást készítünk és púpos tojást sütünk. A vízbe teszünk apró laskát, majd a leszűrt teát a kockára vágott tojást majd a rántást. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű