1 db.leves kocka
etolaj
1 kis fej vöröshagyma
2 nagy sarga repa(murok)
zeller zöldje
keves cukor(ez el is hagyhato)
so, bors
1 evokanal eperkocka teszta
buzadara(griz)
2 tojas
1 nagyobb doboz sűrített paradicsom
A hagymat kis kockakra vagom es keves olajon megparolom(nem sutom)
Utana hozza adom a felvagott sarga repat(murkot)
Keveset ezzel is parolom
Hozza adok annyi vizet amennyi levest akarok fozni,sozom,borsozom es bele teszem a leves kockat is
Kozben elkeszitem a dara galuskat
A tojasokhoz annyi darat teszek,hogy sem tul kemeny,sem tul puha ne legyen
Amikor a sarga repa szinte puha,hozza teszem a suritett paradicsomot,fel lobbantom es bele szaggatom a galuskakat teas kanallal,es bele szorom az eper kocka tesztat
Amikor a galuska kelloen puha,hozza adom a zeller zoldet es a cukrot
A tuzet elzarom,es meg hagyom 10 percet lefodve,ami elott talalom...
Amikor a leves keszre fott,lehet tenni 1 elhabart(felvert) tojast is.. Tejfollel is lehet talalni... A buzadara helyett,sima lisztet is lehet hasznalni...
A füstölt húst kockákra vágjuk és feltesszük főzni. Dobunk hozzá 4 db babérlevelet , amint félig puhára főtt a hús hozzá rakjuk a babot, fel kockázva 5 db krumplit hozzá teszünk....
Elkészítési idő:• Pulyka- vagy csirkenyakat főzni, ha majdnem puha, bele: • 1 kg zöldborsó, sárgarépa, karalábé, lestyán levél, • ha puha, marhahúsleves kocka, tészta, • rántás: olaj, liszt,...
Elkészítési idő:A májat megmossuk, leszárítjuk, az erektől megtisztítva feldaraboljuk és ledaráljuk, vagy deszkán késsel megkaparjuk. A zsemle héját lereszeljük (morzsaként felhasználható a galusk...
Elkészítési idő: