Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéscomb (vagy pulykacomb apróhús)
10 dkg füstölt kolbász
1 evőkanál sertészsír
1,5-2 liter húslé
3-4 db csiperkegomba
1-2 cikk kelkáposzta
1 db tv-paprika
2 db paradicsom
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb cikk zellergumó
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kkl őrölt köménymag
1 mokkáskanál kakukkfű
1 kk fűszerpaprika
1 tk csemegepaprika-krém
1 tk só

Elkészítés:


A sertéscombot kockákra daraboljuk, majd egy lábasban felforrósítjuk a sertészsírt, és megpirítjuk benne a felkockázott húst. Miután megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Sózzuk, és hozzáöntünk 1 liter húslevest vagy vizet. Lefedjük, és legalább 35 percig főzzük. A kelkáposzta levelet vékony csíkokra vágjuk, a gombát pedig cikkekre. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet és a zellerzöldet, majd zúzzuk össze a fokhagymát is. Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott fehérrépát, sárgarépát és zellert, a csíkokra szelt kelkáposzta levelet, a cikkekre vágott gombát és a karikákra vágott füstölt kolbászt. Kevergetve addig főzzük, amíg a húslé sűrű nem lesz körülötte. Meghintjük fűszerpaprikával, kakukkfűvel, őrölt köménymaggal, hozzáadjuk a csemegepaprika-krémet, ezt követően a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Majd felöntjük annyi húslével, hogy éppen ellepje. Fedő nélkül, közepes lángon addig főzzük, amíg minden zöldség megpuhul. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyem és zellerzölddel.

Bakonyi betyárleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kelbimbóleves
Kelbimbóleves

A kelbimbót megpucolom, negyedelem és annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi. Beleteszek 2 húsleveskockát, fűszerezem, hozzárakok pár karika kolbászt és fedő alatt megfőzö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tárkonyos harcsaleves
Tárkonyos harcsaleves

A hagymát apróra vágva, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket, gombát, felöntjük vízzel, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük. Félig (roppanósra) me...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lélekmelegitő leves
Lélekmelegitő leves

a húst kockára vágjuk, a megtisztitott gyökereket felszeleteljük -a hagymát apróra vágjuk,megdinszteljük,hozzáadjuk a vágott vagy darált paprikát,a sárgarépát,azzal is kavargarjuk...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk