menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéscomb (vagy pulykacomb apróhús)
10 dkg füstölt kolbász
1 evőkanál sertészsír
1,5-2 liter húslé
3-4 db csiperkegomba
1-2 cikk kelkáposzta
1 db tv-paprika
2 db paradicsom
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb cikk zellergumó
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kkl őrölt köménymag
1 mokkáskanál kakukkfű
1 kk fűszerpaprika
1 tk csemegepaprika-krém
1 tk só

Elkészítés:


A sertéscombot kockákra daraboljuk, majd egy lábasban felforrósítjuk a sertészsírt, és megpirítjuk benne a felkockázott húst. Miután megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Sózzuk, és hozzáöntünk 1 liter húslevest vagy vizet. Lefedjük, és legalább 35 percig főzzük. A kelkáposzta levelet vékony csíkokra vágjuk, a gombát pedig cikkekre. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet és a zellerzöldet, majd zúzzuk össze a fokhagymát is. Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott fehérrépát, sárgarépát és zellert, a csíkokra szelt kelkáposzta levelet, a cikkekre vágott gombát és a karikákra vágott füstölt kolbászt. Kevergetve addig főzzük, amíg a húslé sűrű nem lesz körülötte. Meghintjük fűszerpaprikával, kakukkfűvel, őrölt köménymaggal, hozzáadjuk a csemegepaprika-krémet, ezt követően a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Majd felöntjük annyi húslével, hogy éppen ellepje. Fedő nélkül, közepes lángon addig főzzük, amíg minden zöldség megpuhul. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyem és zellerzölddel.

Bakonyi betyárleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Petra
Húsleves
Húsleves

Felteszem a húst főni, ha felforr leszedem róla a habot. Zöldségeket teszek bele és ízesítem. Ha csibe akkor 2 óra, ha csont akkor minimum 3 óra után lezárom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Paradicsomleves betűtésztával
Paradicsomleves betűtésztával

A paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket megmossuk, elnegyedeljük és turmixoljuk. Utána átszűrjük, így sem a magja, sem a héja nem kerül a levesbe. Az olajat kissé megf...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
TAVASZI ZSENGE ZÖLDBORSÓ LEVES
TAVASZI ZSENGE ZÖLDBORSÓ LEVES

1. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. 2. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bukovinai  csorba
Bukovinai csorba

a csirkemellt vágjuk ketté, és tegyük oda főni egy vízzel teli fazékba. Sózzuk meg. Miután felforrt a víz, távolítsuk el a keletkezett habot, majd dobjuk bele egyben a hagymát, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk