menu

Családireceptkönyv.hu

Pikans bableves hideg napokra, kicsit másképp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 bogre fott feher bab (lehet mas szinu is)
1 bogre arpagyongy a legkisebb meretu
2 kozepes meretu paradicsom lereszelve
1 ek jo minosegu paradicsompure
1 nagyobb repa vekonyre szeletelve
1 kozepes meretu hagyma finomra vagva
1/2 piros szinu kaliforniai paprika finomra vagva
kakukkfu,
1 baberlevel
1/2 kk chilipehely
6 db zellerszal (amerikai zeller, halvanyitozeller ) ha nincs akkor zellerlevel a szaraval egyutt szleetlve mindel finomabbra
2 cikk fokhagyma szeletelve
kapor,koriander es zoldpetrezselyemlevel, mindegyikbol egyforma mennyiseg finomra vagva ( ezt a vegen szorjuk bele)
romai komeny 1 kk (aki nem ismeri az kevesebbet tegyen bele )
so es bors
1/2 kk kurkuma
olivaolaj 4-5 ek
1 kk fustolt paprika (lehet sima pirospaprika is)

Elkészítés:


hagymat es a fokhagymat aprora vagom es az olivaolajban megdinsztelem. A kaliforniai paprikat finomra vagom , a paradicsomot lereszelem a nagy lyuku reszelon , a halvanyitozellert finomra vagom. Hozzaadom mindkettot a hagymahoz es fokhagymahoz amit elotte megdinszteltem. Kovetkezik az 1 ek paradicsompure amit hozzakeverek, a pirospaprika, a chilipehely, a romai komeny, kurkuma, so es bors izles szerint es a baberlevel. Keves zoldsegalaplevet, vagy vizet adok hozza, beleteszem az arpagyongyot, amit elotte leoblitek, es fozom kb 20 percig. Mikor az arpagyongy mar majdnem megpuhult, hozzaadom a vekonyra szeletelt repat es az elofozott babot es a kakukkfuvet aminek a leveleit lehuzom az agacskakrol, en 3 ag leveleit tettem bele. Ontok meg hozza vizet vagy zoldsegalaplevet, hogy ne legyen se tul hig se tul suru, es addig fozom mig a bab es a repa teljesen megpuhul. (nem kell tulfozni.)
Beallitom az izeket, megszorom a kapor-koriander-zoldpetrezyelyem keverekkel , egyet rottyan es leveszem a tuzrol. Talalasnal friss citromlevet csvarhatunk bele. Nagyszeru melengeto pikans levet kapunk.Jo etvagyat a batraknak, nem fogjatok megbanni,nekem sokkal jobban izlik a hagyomanyosnal :)

Trükkök, tippek, praktikák:


Matyi Éva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar raguleves csirkehússal
raguleves csirkehússal

A húst megmosom és apró kockára vágom. A zöldségeket megpucolom, megmosom és felaprítom. Egy serpenyőben a húst 3 kanál olajjal kicsit megpirítom, majd fedő alatt párolom. Egy nagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Debreceni leves savanyú káposztával
Debreceni leves savanyú káposztával

1. A káposztát kicsit összevágjuk, a sonkát felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk. 2. Kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, rádobjuk a sonkát és kicsit együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabimami
Tojásleves
Tojásleves

Zsiradék, liszt, köménymag (pár szem) és pirospaprikával zsemleszínű rántást készítek. Felengedem vízzel, teszek bele kicsi ételízesítőt, (ha kell még akkor sót) ételízesítő sós. A...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Újházi tyúkhúsleves
Újházi tyúkhúsleves

A tyúkot részekre vágjuk és 3 liter vízben kb. fél óráig főzzük. Hozzáadjuk a tisztított és összevágott zöldségeket, a 4 db MAGGI Tyúkhúsleves kockát, a pár szem borsot, a félbevág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk