3 bogre fott feher bab (lehet mas szinu is)
1 bogre arpagyongy a legkisebb meretu
2 kozepes meretu paradicsom lereszelve
1 ek jo minosegu paradicsompure
1 nagyobb repa vekonyre szeletelve
1 kozepes meretu hagyma finomra vagva
1/2 piros szinu kaliforniai paprika finomra vagva
kakukkfu,
1 baberlevel
1/2 kk chilipehely
6 db zellerszal (amerikai zeller, halvanyitozeller ) ha nincs akkor zellerlevel a szaraval egyutt szleetlve mindel finomabbra
2 cikk fokhagyma szeletelve
kapor,koriander es zoldpetrezselyemlevel, mindegyikbol egyforma mennyiseg finomra vagva ( ezt a vegen szorjuk bele)
romai komeny 1 kk (aki nem ismeri az kevesebbet tegyen bele )
so es bors
1/2 kk kurkuma
olivaolaj 4-5 ek
1 kk fustolt paprika (lehet sima pirospaprika is)
hagymat es a fokhagymat aprora vagom es az olivaolajban megdinsztelem. A kaliforniai paprikat finomra vagom , a paradicsomot lereszelem a nagy lyuku reszelon , a halvanyitozellert finomra vagom. Hozzaadom mindkettot a hagymahoz es fokhagymahoz amit elotte megdinszteltem. Kovetkezik az 1 ek paradicsompure amit hozzakeverek, a pirospaprika, a chilipehely, a romai komeny, kurkuma, so es bors izles szerint es a baberlevel. Keves zoldsegalaplevet, vagy vizet adok hozza, beleteszem az arpagyongyot, amit elotte leoblitek, es fozom kb 20 percig. Mikor az arpagyongy mar majdnem megpuhult, hozzaadom a vekonyra szeletelt repat es az elofozott babot es a kakukkfuvet aminek a leveleit lehuzom az agacskakrol, en 3 ag leveleit tettem bele. Ontok meg hozza vizet vagy zoldsegalaplevet, hogy ne legyen se tul hig se tul suru, es addig fozom mig a bab es a repa teljesen megpuhul. (nem kell tulfozni.)
Beallitom az izeket, megszorom a kapor-koriander-zoldpetrezyelyem keverekkel , egyet rottyan es leveszem a tuzrol. Talalasnal friss citromlevet csvarhatunk bele. Nagyszeru melengeto pikans levet kapunk.Jo etvagyat a batraknak, nem fogjatok megbanni,nekem sokkal jobban izlik a hagyomanyosnal :)
Matyi Éva
Egy lábasban olajat hevítünk, belezúzzuk a fokhagymát, belereszeljük a gyömbért és adunk hozzá egy kevés szárított chili paprikát. Kicsit lepirítjuk, aztán jöhet a fagyasztott zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A brokkolit felteszem főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és hozzáadom a húsleves kockát. Én általában tyúkhús leves kockát szoktam használni. 2. Ha puha a brokkoli, botmi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat felszeletelem csíkokra, olívaolajon megpárolom, (kicsit túl is pirítom), ha megpirult rárakom a kanál lisztet, kicsit dinsztelem, sózom, borsozom, ráöntöm a bort és elf...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűHa van füstölt hús, azt teszem fel előbb főni. A hagymát, babérlevelet beletesszük. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk. Egy másik fazékban kicsit pároljuk a fűszerekkel. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz