menu

Családireceptkönyv.hu

Hagymaleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db közepes vöröshagyma
fél dl olívaolaj

frissen őrölt bors
1,5 liter húsalaplé
1 evőkevőkanál liszt
1 evőkanál mustár
fél deci száraz fehérbor
2 szelet pirított kenyér kockákra vágva
5 dkg reszelt (füstölt) sajt.

Elkészítés:


A hagymákat felszeletelem csíkokra, olívaolajon megpárolom, (kicsit túl is pirítom), ha megpirult rárakom a kanál lisztet, kicsit dinsztelem, sózom, borsozom, ráöntöm a bort és elforralom az alkoholt belőle majd felöntöm húsalaplével és belerakom a mustárt. 20 percet főzöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Reszelt sajttal, pirított zsemlekockával tálalom és még apróra vágott petrezselyem zöldet szórok rá.

Hagymaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Magyaros burgonya leves
Magyaros burgonya leves

A vöröshagymát és a szalonnát kockaformára fölvágjuk és kevés zsiradékon megpiritjuk. Megszórjuk egy pupos evökanál lisztel, majd az apróra vágott fokhagymával és az örölt paprik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sültparadicsom-krémleves
Sültparadicsom-krémleves

A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, és pakold egy vajjal kikent tűzálló tálba. A vöröshagymákat hámozd meg, negyedeld fel, a fokhagymafejet pedig keresztben vágd el. A fűszernö...

Elkészítési idő: 65 perc
Nehézség: Könnyű
share
Jókai bableves
Jókai bableves

1. A szárazbabot jól megmossuk, és a főzés előtti este vízbe áztatjuk másnap reggelig. 2. A csülköt ajánlatos már ugyancsak előző este megfőzni, mert nem csak a húst használjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsóleves
Borsóleves

Forró olajon pár percig pároljuk a karikákra szelt répákat, és kicsit később hozzáadva a zöldborsót. A végén kevés pirospaprikával átkeverjük. Ezután felengedjük kb. 1,5 l vízzel...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk