½ kg csicsóka
1 fej vöröshagyma
2 szál halványító zeller
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 evőkanál kukoricaliszt
1 kis csokor petrezselyem
só
fehérbors
olíva olaj
Levesbetét
pirított dióbél
kéksajt
Először áztassuk be egy tál vízbe a csicsókát, zöldségkefével tisztítsuk meg, végül vágjuk négybe. A hagymát aprítsuk fel, és egy kevés olíva olajon dinszteljük meg. Amikor a hagyma üveges, akkor tegyük bele a felvágott zellert és a csicsókát. Együtt pirítsuk tovább, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, ízesítsük fehérborssal, és fedő alatt főzzük puhára. Amikor elkészült, botmixerrel pépesítsük, folyamatos kevergetés mellet öntsük bele a kukoricaliszttel elkevert tejszínt. Egyet kell forralni rajta, és már kész is. Felaprított friss petrezselyemmel, pirított dióbéllel és kockára vágott krémsajttal tálaljuk.
A tojást felütjük és búzadarát adunk hozzá Csak annyit,hogy még lágy legyen,ne feledjük,hogy a dara a folyadékot magába szívja és még duzzad. Míg a zöldségek főnek hagyjuk pihenni...
Elkészítési idő: 15 percA kockára vágott hagymát megpirítjuk. A kockára vágott húst összekeverjük a hagymával, kevés vizet öntünk rá. (pörkölthöz hasonlóan) Félig megfőzzük a húst. Hozzáadom a felsze...
Elkészítési idő:Elkészítése: Kevés olívaolajat töltünk egy tepsibe, majd a meghámozott, nagyobb darabokra vágott zöldséget belerakjuk. Megszórjuk bőségesen a fűszerekkel, pár csepp olívaolajjal ga...
Elkészítési idő:Íme egy 5 perces leves, ami nem zacskós leves. Pár hozzávalót be kell szerezni az úton hazafelé, de aztán gyerekjáték az egész. Keverd e tasak tartalmát 4,5 dl vízhez, és ajánla...
Elkészítési idő: