Családireceptkönyv.hu

Lencsekrémleves


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg lencse (száraz súlya, áztatás előtt)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db nagy sárgarépa
1 db fehérrépa
1 csomag petrezselyem (6-7 szál)
1kis tejföl
1 evőkanál ecet (10 %-os)
1 ek mustár
2 teáskanál só
bors
4-5 csipet szárított kakukkfű
2 db babérlevél
1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


Mint a megszokott lencselevesnél, itt is praktikus beáztatni a lencsét 4-5 órára, ha nem kuktában készíted. A lencsét megmostam és kétszer annyi vizet öntöttem rá, mint a lencse mennyisége.
A vöröshagymát és a fokhagymát kockázd fel jó apró kockákra, és az olívaolajon párold meg. A sárgarépát és a fehérrépát karikázd fel. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, mehet hozzá a lencse az áztatóvizével együtt, öntsél még hozzá pluszban vizet, legalább fél litert. Mehet bele a sárgarépa és a fehérrépa is. Add hozzá a borsot és a kakukkfüvet, a babérlevelet. Tegyél rá egy fedőt, és közepes lángon főzd nagyjából 35-40 percig.
Ha lejárt az idő kóstold meg a lencsét. Ha még nem puha, akkor hagyd tovább főni. A kóstolás során figyeld meg, hogy mennyire sós a leves. Most add hozzá a felvágott petrezselymet és az ecetet és mustárt is. Amennyiben a lencse megpuhult indulhat is a turmixolás (én benne hagytam a zöldségeket is, azokkal együtt turmixoltam le). Turmixold addig, amíg a lencse hártyás héja teljesen el nem tűnik.Ha végeztél, tedd vissza a levest a tűzre. Amennyiben túl sűrűnek találod a levest, adhatsz még hozzá egy kevés vizet. Ebben az esetben kicsit forrald össze. Végül mehet hozzá a tejföl. Keverd össze alaposan. Kóstold meg, hogy elég fűszeres és sós-e, ha szükséges adj még hozzá a fűszerekből.

Lencsekrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A káposztát, burgonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk. A virslit felkarikázzuk. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a fokhagymát, hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bakonyi betyárleves kakukkfűvel
Bakonyi betyárleves kakukkfűvel

A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon (vagy zsíron) megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát és kápia paprikát. Pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ma...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar krumpligombóc leves
krumpligombóc leves

Az olajon, / zsíron / megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az aprított zöldségeket és együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel / akár a kru...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

1. A foghagymát és a vöröshagymát vágd fel apróra és futtasd meg a vajon egy lábosban. 2. Szórd meg liszttel, majd öntsd rá a tejet és a zöldséglevest. 3. Kevergesd folyam...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk