100 g bacon
2-3 ek olívaolaj
100 g póréhagyma
400 g darált hús
500 g friss kelbimbó
2 db bio zöldségleves kocka
1,5 l víz
250 ml tejszín
50 g tejszínes krémsajt
frissen reszelt szerecsendió
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
A bacont vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk.
Hozzáadjuk a darált húst, zsírjára sütjük. Ezután tesszük bele a karikákra vágott póréhagymát, azt kissé megfonnyasztjuk.
Ezalatt a kelbimbót, amit megtisztítottunk (felleveleit eltávolítottunk), megmostunk, negyedeltünk és a kis torzsáját kissé kivágtunk, a forrásban lévő zöldséglevesbe tesszük, és néhány perc (3-4) alatt félpuhára megfőzzük. Nagyon vigyázzunk, nehogy megpuhuljanak!
Ha kész, hozzáadjuk levével együtt a húshoz, beleöntjük a tejszínt, beletesszük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk rá.
Óvatosan összekeverjük, és nem túl erős lángon hagyjuk felforrni.
Friss, ropogós kenyérrel azonnal tálalhatjuk is.
2 hagyma felaprítva, fél fej kelkáposzta, 2 sárgarépa, egy fehérrépa, kevés zeller, de mehet bele karalábé- nekem nem volt otthon - és ezt annyi vízzel felönteni, hogy épphogy elle...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olajon megpároljuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a gombát, és megsózzuk. Kicsit pároljuk, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk az apróra vágott krumplit. Sózzuk,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockára vágjuk, reszeljük és megdinszteljük. Tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát. Vízzel felöntjük és belerakjuk a végkonyra felkarikázott zöldséget, a paradic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legényfogó levest roppant egyszerű elkészíteni . Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott leveszöldséget és a gombát, átpirítom. Beleteszem az apróra vág...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű