100 g bacon
2-3 ek olívaolaj
100 g póréhagyma
400 g darált hús
500 g friss kelbimbó
2 db bio zöldségleves kocka
1,5 l víz
250 ml tejszín
50 g tejszínes krémsajt
frissen reszelt szerecsendió
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
A bacont vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk.
Hozzáadjuk a darált húst, zsírjára sütjük. Ezután tesszük bele a karikákra vágott póréhagymát, azt kissé megfonnyasztjuk.
Ezalatt a kelbimbót, amit megtisztítottunk (felleveleit eltávolítottunk), megmostunk, negyedeltünk és a kis torzsáját kissé kivágtunk, a forrásban lévő zöldséglevesbe tesszük, és néhány perc (3-4) alatt félpuhára megfőzzük. Nagyon vigyázzunk, nehogy megpuhuljanak!
Ha kész, hozzáadjuk levével együtt a húshoz, beleöntjük a tejszínt, beletesszük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk rá.
Óvatosan összekeverjük, és nem túl erős lángon hagyjuk felforrni.
Friss, ropogós kenyérrel azonnal tálalhatjuk is.
◾️Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát és alacsony lángon 10 percig dinszteljük. ◾️Közben a gombát 3-4 mm...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítünk, belezúzzuk a fokhagymát, belereszeljük a gyömbért és adunk hozzá egy kevés szárított chili paprikát. Kicsit lepirítjuk, aztán jöhet a fagyasztott zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap beáztatjuk a babot és a füstölt húst vízbe. A füstölt húst felrakjuk főni kb. 1,5 órát. Utána kivesszük a vízből, apróra vágjuk, visszatesszük és hozzáadjuk az apróra vág...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA margarint felolvasztjuk, és megpároljuk rajta a lereszelt burgonyát és a sütőtököt. Sóval ízesítjük és babérlevéllel, kevés rozmaringgal fűszerezzük. Hozzáadjuk a lereszelt körté...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű