100 g bacon
2-3 ek olívaolaj
100 g póréhagyma
400 g darált hús
500 g friss kelbimbó
2 db bio zöldségleves kocka
1,5 l víz
250 ml tejszín
50 g tejszínes krémsajt
frissen reszelt szerecsendió
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
A bacont vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk.
Hozzáadjuk a darált húst, zsírjára sütjük. Ezután tesszük bele a karikákra vágott póréhagymát, azt kissé megfonnyasztjuk.
Ezalatt a kelbimbót, amit megtisztítottunk (felleveleit eltávolítottunk), megmostunk, negyedeltünk és a kis torzsáját kissé kivágtunk, a forrásban lévő zöldséglevesbe tesszük, és néhány perc (3-4) alatt félpuhára megfőzzük. Nagyon vigyázzunk, nehogy megpuhuljanak!
Ha kész, hozzáadjuk levével együtt a húshoz, beleöntjük a tejszínt, beletesszük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk rá.
Óvatosan összekeverjük, és nem túl erős lángon hagyjuk felforrni.
Friss, ropogós kenyérrel azonnal tálalhatjuk is.
A combokat megmosom és egy fazékba teszem,felöntöm 3-3,5 liter hideg vízzel, bekapcsolom alatta a tűzet és forralni kezdem,beleteszem megpucolt és feldarabolt gyökérzöldségeket is...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sárgarépát karikákra vágom és az olajon megdinsztelem, hozzáadom a zöldbabot és egy kis ideig együtt párolom. Felöntöm forró vízzel, beledobom a paradicsomot és hozzáadom a kock...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA babot, a káposztát, és a csülköt beáztatjuk egy éjszakára. Másnap leöntjük róluk a vizet és a csülköt feltesszük főni. Mikor már kissé megpuhult, hozzátesszük a babot és a káposz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk és felkarikázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, póréhagymát , sózzuk és elkezdjük dinsztelni ( a dins...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes