1 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 liter víz
só
bors
ételízesítő
reszelt szerecsendió
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
15 dkg reszelt sajt
1 teáskanál olívaolaj
1 dl fehérbor
A fokhagymát és a vöröshagymát ledaráljuk. Az olívaolajon megdinszteljük, enyhén sózzuk. Kevés lisztet szórunk rá, picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel. A fűszereket ízlés szerint tesszük bele.
Mikor a hagyma teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, majd beleöntjük az 1 dl fehérbort, és összefőzzük az egészet.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.
A vöröshagymát finomra vágom és a felolvasztott zsírban, aranysárgára pirítom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a metéltre vágott kelkáposztát, sóval, borssal, majorannával, fűszerkö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA lisztből és az olajból világos rántást készítünk. Közben folyamatosan kavargatom, hogy a rántás ne legyen csomós. A tűzről levéve hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és felenged...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát apróra vágjuk. A forró olajban a hagymát megdinszteljük, rászórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított sárgarépát lereszeljük a reszelő legkisebb lyukán, ugyanezen a hagymát is. A reszelő nagyobb lyukán a főtt tojásokat is lereszeljük, a zöldhagymát vagy a snidlinge...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű