1 gerezd fokhagyma
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
1 liter víz
só
bors
ételízesítő
reszelt szerecsendió
2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
15 dkg reszelt sajt
1 teáskanál olívaolaj
1 dl fehérbor
A fokhagymát és a vöröshagymát ledaráljuk. Az olívaolajon megdinszteljük, enyhén sózzuk. Kevés lisztet szórunk rá, picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel. A fűszereket ízlés szerint tesszük bele.
Mikor a hagyma teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, majd beleöntjük az 1 dl fehérbort, és összefőzzük az egészet.
Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.
Előkészítem a húst, megtakarítom. Felteszem főni pici só hozzáadásával. Ha szükséges lehabozom. Előkészítem a zöldségeket, megmosom, felaprítom. A gombát 1 kanál olíva ola...
Elkészítési idő:A hagymát apró kockákra vágva zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, hozzátesszük a kockákra megvágott húst, a kis kockákra vágott káposztát, a lehámozott apróra vá...
Elkészítési idő:Egy közepes lábasban olajat forrósítunk. A fehérrépát, sárgarépát, cukkinit, burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk...
Elkészítési idő: 1 óraA paradicsomok szárát kimetsszük, majd a szemeket megmossuk, elnegyedeljük és turmixoljuk. Utána átszűrjük, így sem a magja, sem a héja nem kerül a levesbe. Az olajat kissé megf...
Elkészítési idő: 1 óra