1 közepes db karalábé
4 dl víz
0.5 csokor bazsalikom
1 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
2 csipet fehérbors
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
Meghámozzuk, majd felkockázzuk a karalábét és a fokhagymát.
Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a karalábét, és együtt pároljuk (fedő alatt) 5-10 percig.
Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel.
Puhára főzzük, beletesszük a bazsalikomot, majd levesszük a tűzről, és leturmixoljuk.
Végül beletesszük a tejszínt, még egyet rottyantunk rajta a tűzön, és kész is.
Elkészítjük a májgaluskát: a májat ledaráljuk, a kis fej finomra vágott vöröshagymát a fűszerekkel együtt kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, majd ha kicsit...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűBrokkolit sós vízben megfőzzük, tejföllel behabarjuk, kicsit kihűlve turmixoljuk. Belekeverjük a tejszínt, még egyszer forraljuk.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. A hagymákat megtisztítjuk. A fokhagymát kis szeletekre, az újhagymát nagyobb karikákra vágjuk. A kaprot gondosan megmossuk, majd felaprítjuk....
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA konzerv kukoricát lecsepegtetjük, és félrerakjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és finomra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és lereszeljük. Olívaolajon a hagymát elkezdjük fonnyasz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű