1 közepes db karalábé
4 dl víz
0.5 csokor bazsalikom
1 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
2 csipet fehérbors
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
Meghámozzuk, majd felkockázzuk a karalábét és a fokhagymát.
Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a karalábét, és együtt pároljuk (fedő alatt) 5-10 percig.
Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel.
Puhára főzzük, beletesszük a bazsalikomot, majd levesszük a tűzről, és leturmixoljuk.
Végül beletesszük a tejszínt, még egyet rottyantunk rajta a tűzön, és kész is.
Tegyük fel hideg vízben főni a marhahúst (kb. 2,5 l víz). Amikor felfőtt szedjük le a habját, majd főzzük a csontokat 1 órát lassú tűzön. Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a pet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz ad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát átfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a gombát, a petrezselyemzöld felét és felöntjük annyi mele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dl bort a vízzel és a fűszerekkel együtt elkezdjük melegíteni. Közben a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd felhígítjuk a maradék borral. Belecsorgatjuk a levesbe és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű