1 vöröshagyma
2 sárgarépa
1 kisebb zellergumó
2 gerezd fokhagyma
40 dkg lencse
2 evőkanál paradicsompüré
pár csepp ecet
só, bors
olaj
A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük. A répát és a zellert is vékony szeletekre vágjuk és egy másik edényben, kevés olajon megdinszteljük, majd a hagymához kavarjuk és felöntjük 2 liter vízzel. A paradicsompürét belekavarjuk. A megmosott lencsét beletesszük és felforraljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és fűszerezzük, lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük. Amikor megfőtt, az ecetet is belekavarjuk és tálalhatjuk is.
A fagyasztott kelbimbót terítsd egy tepsibe, sózd, borsozd, locsold meg olíva olajjal, tedd előmelegített 180 fokos sütőbe. Körülbelül 5-10 perc után vedd ki és a nagyobb darabokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre. A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd beledobom a tisztított fokhagymákat A k...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA gombát, zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát, petrezselymet apróra, a zöldségeket és a gombát szeletekre vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA forró olajra öntjük az apró kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és azzal is jól átpirítjuk. Rádobjuk a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű