1 vöröshagyma
2 sárgarépa
1 kisebb zellergumó
2 gerezd fokhagyma
40 dkg lencse
2 evőkanál paradicsompüré
pár csepp ecet
só, bors
olaj
A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük. A répát és a zellert is vékony szeletekre vágjuk és egy másik edényben, kevés olajon megdinszteljük, majd a hagymához kavarjuk és felöntjük 2 liter vízzel. A paradicsompürét belekavarjuk. A megmosott lencsét beletesszük és felforraljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és fűszerezzük, lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük. Amikor megfőtt, az ecetet is belekavarjuk és tálalhatjuk is.
A zöldségeket megpucoljuk, karikára vagy kis darabokra vágjuk. Egy fazékba kevés olajat öntünk felmelegítjük és beletesszük a zöldségeket és kb negyed óráig pirítjuk, gyakori kever...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA tarhonyát olajon megpirítom, meghintem paprikával és felengedem vízzel. A felkockázott krumplit beleteszem és a sót. Puhára főzöm. Tejföllel tálalom. Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gombát pucold meg, jól mosd meg, majd darabold fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és egy lábosban kevés olajon pirítsd egy-két percig, közben kevergesd. Add hozzá a fokhagymát, maj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű