1 karfiol (kb. 1,2 kg)
1 vöröshagyma
2-3 ek vaj
1 ek liszt
250 ml tej
750 ml zöldségleves
100 g crème fraîche
só
bors
szerecsendió
1-2 ek citromlé
1-2 ek pisztácia
petrezselyemzöld
A karfiolt megtisztítjuk, mossuk, kis rózsákra szedjük, megmossuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
2 ek vajban a hagymát üvegesre dinszteljük. Megszórjuk a liszttel, kb. 1 percig pirítjuk.
Felöntjük a levessel és tejjel. Felfőzzük, hozzáadjuk a karfiolt, lefedve kb. 15 percig főzzük. Néhány karfiol rózsát 6-8 perc főzés után kiszedünk.
A pisztáciát durvára vágjuk.
A maradék vajban a kiszedett karfiolt 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.
A levest pürésítjük. Hozzákeverjük a creme fraichet. Sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével ízesítjük.
A levest a pisztáciával, petrezselyemzölddel és a pirított karfiolrózsákkal tálaljuk.
A marhaalkatrészeket - ez lehet lábszár, borda, fartő, vagy akár egy kis velős csont is, a lényeg az, hogy legyen húsos és csontosabb rész is közte - darabold pár nagyobb részre, m...
Elkészítési idő: 3 óra 30 perc Nehézség: Könnyű1. Megcsináljuk a grízgombócokat. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és berakjuk a hűtőbe, max. 30-ig. 2. A lábosba beletesszük a zsiradékot, és a borsót a karikára vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveshez egy lábasban felhevítjük a vajat, és megpároljuk rajta a meghámozott, felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított zöldborsót és a meghámozott, apróra felkockázo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kókuszolajon megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott sütőtököt, pár darabb brokkolit, öntünk rá szűrt vizet és hagyjuk jól átfőni. Mikor minden megp...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű