Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Erdélyi csorbaleves


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


fél kiló savanyú káposzta,
1 kg sertés hús,
1 konzerv zöldborsó,
1 üveg zöldbab,
1 nagy tejföl,
kávéskanálnyi ecet,
2-3 evőkanál liszt,
só, törött bors,
2-3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem gyökér,
3 közepes burgonya,

Elkészítés:


A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk.
Ezután felengedjük vízzel (az edény háromnegyedig legyen).

Beletesszük a jól átmosott savanyú káposztát és ezzel tovább főzzük.
Mikor megfőtt a káposzta, hozzátesszük a zöldborsót, a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.
A legvégén a tejfölből és a lisztből valamint a pici ecetből habarást készítünk és behabarjuk vele a levest.

Ha kész friss kenyérrel tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Borleves fahéjhabbal
Borleves fahéjhabbal

A tojásfehérjét verjük kemény habbá 1 csipet sóval és a cukorral, majd fűszerezzük a fahéjjal. Forraljunk fel vizet, adjuk hozzá a bort és a cukrot. Amint elolvadt a cukor, adagolj...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Salátaleves
Salátaleves

A salátát apró darabokra tépkedjük, besózzuk. Ha csalánból készítjük a levest, akkor előtte a csalánt leforrázzuk. A fokhagymát nem túl forró olajban megpároljuk, majd kevés lis...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Krumpli leves
Krumpli leves

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát szintén kockákra vágjuk és az étolajon, a krumplival együtt megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük a vízzel...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldbab leves
Zöldbab leves

A hagymát finomra aprítjuk. A babot megtisztítjuk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk. A répát tisztítás után felkarikázzuk. Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk