fél kiló savanyú káposzta,
1 kg sertés hús,
1 konzerv zöldborsó,
1 üveg zöldbab,
1 nagy tejföl,
kávéskanálnyi ecet,
2-3 evőkanál liszt,
só, törött bors,
2-3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem gyökér,
3 közepes burgonya,
A répát és a zöldséget vékony szálra, csíkra reszeljük, és olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst és felengedjük fél liter vízzel és félpuhára pároljuk.
Ezután felengedjük vízzel (az edény háromnegyedig legyen).
Beletesszük a jól átmosott savanyú káposztát és ezzel tovább főzzük.
Mikor megfőtt a káposzta, hozzátesszük a zöldborsót, a zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.
A legvégén a tejfölből és a lisztből valamint a pici ecetből habarást készítünk és behabarjuk vele a levest.
Ha kész friss kenyérrel tálaljuk.
A hagymát felaprítom, és a zsiradékon megpirítom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott húst és fedő alatt párolom. kb. 20 perc után hozzáadom a felaprított karalábét, zellert, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit és a burgonyát forrásban lévő vízbe tesszük, sózzuk, borsozzuk és 10-15 perc alatt puhára főzzük. Közben a hagymát és a fokhagymát összevágjuk, és kevés olajon hirtelen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA recept nagyon egyszerű: mindent beleteszek a kuktába. Hideg vizet öntök rá, és felforralom. Amikor rotyog, lefedem, és nagyon alacsonyra veszem a lángot. Egy óra múlva ránézek, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt felhevítjük, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, és kevés vízzel felön...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: Könnyű