6 db. tojás,
1 ek. olaj.
1 ek. liszt,
1 tk. köménymag,-egész
Kb. 1,5 l víz,
só,
ételízesítő,
1 tk. ecet
Egy lábasban, a forró olajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd a liszttel zsemleszínű rántást készítünk benne.
Felengedjük 1,5 liter hideg vízzel, ízlés szerint sózzuk, felforraljuk és óvatosan belecsorgatunk 3 db. felvert tojást, egy kicsit hagyjuk főni majd óvatosan beleütjük az egész tojásokat.és annyi ideig főzzük csak amilyen keményre az egész tojást szeretjük. Ecettel ízesítjük kenyérrel vagy anélkül ki hogyan szereti tálaljuk.
1. A felolvasztott vajból liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük alaplével vagy csontlével. Habver...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk és meghámozzuk, majd mindegyik felkockázzuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldséget is, és összepirítjuk. Felöntjük 2 liter...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon a felaprított hagymákat megpirítom, majd rárakom a kockára vágott cukkinit és felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje. Puhára főzöm, sózom-borsozom. Amikor kész, leveszem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlacsony lángon a lisztből és az olajbol rántást készítünk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Ízesítjük köménnyel, sóval, borssal és őrölt paprikával. Két tojást felverünk, majd ha f...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű