6 db. tojás,
1 ek. olaj.
1 ek. liszt,
1 tk. köménymag,-egész
Kb. 1,5 l víz,
só,
ételízesítő,
1 tk. ecet
Egy lábasban, a forró olajon kipattogtatjuk a köménymagot, majd a liszttel zsemleszínű rántást készítünk benne.
Felengedjük 1,5 liter hideg vízzel, ízlés szerint sózzuk, felforraljuk és óvatosan belecsorgatunk 3 db. felvert tojást, egy kicsit hagyjuk főni majd óvatosan beleütjük az egész tojásokat.és annyi ideig főzzük csak amilyen keményre az egész tojást szeretjük. Ecettel ízesítjük kenyérrel vagy anélkül ki hogyan szereti tálaljuk.
A kelbimbót és a póréhagymát megpucolom, megmosom, majd a hagymát felkarikázom. A bacon szalonna felét felaprítom. 2 evőkanál olajba a szalonnát beleteszem és átpirítom, majd hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékban, hideg vízben feltesszük a csontot főni. Amikor a víz felhabosodott, a csontot kivesszük, leöblítjük, majd tiszta vízben újra feltesszük főni. Körülbelül 4 liter vízze...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A megtisztított zöldségeket kockákra vágom és olajon egy kicsit megpirítom, és jól megsózom. Felöntöm 1,5 liter vízzel. Miután puhára főztem a zöldségeket összeturmixol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes