ez
Marcipános-fahéjas kávékrémmel töltött praliné
http://www.pralineparadicsom.hu/2011/03/marcipanos-fahejas-kavekremmel-toltott.html
Hozzávalók 15 darabhoz:
- 4 ek. tejszín
- kb. 1 tk. instant kávé
- 3 dkg marcipán
- fahéj vagy fahéjkivonat ízlés szerint
- fél rúd vanília
- 3 dkg fehércsokoládé
- 10 dkg étcsokoládé
A krémhez a tejszínt a vaníliamagokkal megmelegítem, és ízlés szerinti mennyiségű instant kávét feloldok benne. Utána beledobom az apróra vágott fehércsokit, belereszelem a marcipánt. Jól elkeverem, míg a csoki elolvad, és egynemű masszát kapok. A krémet ízlés szerint őrölt fahéjjal vagy fahéjkivonattal ízesítem, majd hagyom hűlni.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd kikenem vele egy szilikonforma mélyedéseit. A formát kb. 20 percre hűtőbe teszem, míg a csokiburok megszilárdul.
Ezután beleadagolom egy habzsák segítségével a tölteléket ügyelve arra, hogy maradjon hely a lezáráshoz. Az étcsoki maradékát újratemperálom, és lezárom vele a bonbonokat. Kb. egy óra hűtés után óvatosan kifordítom a bonbonokat a formából.
Hozzávalók kb. 20 dkg mogyorópralinéhoz:
- 10 dkg törökmogyoró
- 5 dkg blansírozott mandula
- 12,5 dkg kristálycukor
- 1 tk. mogyoró- vagy dióolaj (el is hagyható)
Mogyorópraliné:
A mogyorót és a mandulát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig pirítom. Miután megpirultak, a mogyoró héját ledörzsölöm egy konyharuha segítségével. A magvakat egy lábasba teszem, ráöntöm a cukrot, és addig kavargatom, míg a cukor borostyánszínűre karamellizálódik. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire kiterítem, és megvárom, hogy kihűljön.
Majd darabokra töröm nagyjából, és az olajjal együtt aprítógépbe teszem. Addig aprítom, míg egy folyékony, egynemű masszát nem kapok. Ez olyan 7-8 percig tart, közben kiskanállal visszakaparom az aprítógép falára tapadt masszát. Légmentesen lezárt dobozban egy hónapig tárolható a massza.
Fehér csokis, barackos, mákos:
http://www.pralineparadicsom.hu/2011_07_01_archive.html
mogyorós-bonbon:
http://laptopkonyha.hu/receptek/desszertek/mogyoros-bonbon-marcipannal.recept
A zöldbabot tisztítsd meg, s vágd kb. 2 centis darabokra, majd sós vízben főzd puhára. Közben az olajjal és a liszttel készíts zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverd bele a fin...
Elkészítési idő: 40perc1.A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 700 g kelkáposzt...
Elkészítési idő: 55percLegelőször feltesszük a csontlevest. Egy lábasban 2 dkg zsírt olvasztunk, beletesszük a finomra vágott hagymát és üvegesre, puhára pároljuk. A kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk...
Elkészítési idő:A fahéjas mogyoróhoz a hozzávalókat tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon, kevergetve addig melegítjük, amíg a cukor a vízzel sziruppá nem olvad. Ügyeljünk rá, hogy mindenhová...
Elkészítési idő: