Családireceptkönyv.hu

Bon bon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ez

Elkészítés:


Marcipános-fahéjas kávékrémmel töltött praliné
http://www.pralineparadicsom.hu/2011/03/marcipanos-fahejas-kavekremmel-toltott.html

Hozzávalók 15 darabhoz:
- 4 ek. tejszín
- kb. 1 tk. instant kávé
- 3 dkg marcipán
- fahéj vagy fahéjkivonat ízlés szerint
- fél rúd vanília
- 3 dkg fehércsokoládé
- 10 dkg étcsokoládé

A krémhez a tejszínt a vaníliamagokkal megmelegítem, és ízlés szerinti mennyiségű instant kávét feloldok benne. Utána beledobom az apróra vágott fehércsokit, belereszelem a marcipánt. Jól elkeverem, míg a csoki elolvad, és egynemű masszát kapok. A krémet ízlés szerint őrölt fahéjjal vagy fahéjkivonattal ízesítem, majd hagyom hűlni.
Az étcsokit megolvasztom és temperálom, majd kikenem vele egy szilikonforma mélyedéseit. A formát kb. 20 percre hűtőbe teszem, míg a csokiburok megszilárdul.
Ezután beleadagolom egy habzsák segítségével a tölteléket ügyelve arra, hogy maradjon hely a lezáráshoz. Az étcsoki maradékát újratemperálom, és lezárom vele a bonbonokat. Kb. egy óra hűtés után óvatosan kifordítom a bonbonokat a formából.

Hozzávalók kb. 20 dkg mogyorópralinéhoz:
- 10 dkg törökmogyoró
- 5 dkg blansírozott mandula
- 12,5 dkg kristálycukor
- 1 tk. mogyoró- vagy dióolaj (el is hagyható)

Mogyorópraliné:
A mogyorót és a mandulát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig pirítom. Miután megpirultak, a mogyoró héját ledörzsölöm egy konyharuha segítségével. A magvakat egy lábasba teszem, ráöntöm a cukrot, és addig kavargatom, míg a cukor borostyánszínűre karamellizálódik. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire kiterítem, és megvárom, hogy kihűljön.
Majd darabokra töröm nagyjából, és az olajjal együtt aprítógépbe teszem. Addig aprítom, míg egy folyékony, egynemű masszát nem kapok. Ez olyan 7-8 percig tart, közben kiskanállal visszakaparom az aprítógép falára tapadt masszát. Légmentesen lezárt dobozban egy hónapig tárolható a massza.

Fehér csokis, barackos, mákos:
http://www.pralineparadicsom.hu/2011_07_01_archive.html

mogyorós-bonbon:
http://laptopkonyha.hu/receptek/desszertek/mogyoros-bonbon-marcipannal.recept

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palócleves
Palócleves

A húst megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabkákra felaprítjuk, megmossuk. A burgonyát megtis...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mexikói kukoricakrémleves
Mexikói kukoricakrémleves

A konzerv kukoricát leszűrjük, átöblítjük, lecsepegtetjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük. Meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, kicsit átkeverjük és 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymaleves buggyantott tojással
Fokhagymaleves buggyantott tojással

5 dkg füstölt szalonnának a zsírját kiolvasztottam , a pörcöket kiszedtem , és a zsírban megpároltam 3 soványabb murkot ( sárgarépát) , és 1 szál petrezselyem gyökeret amit előzőle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás csirkeaprólék leves
Almás csirkeaprólék leves

A csirkeaprólékot tisztítjuk, majd sós, 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor az aprólék már félig puha, beletesszük a megtisztított, feldarabolt almát. Lehetőleg ne szétfö...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk