menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g kelkáposzta levél, 2 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
1 közepes fej hagyma - vörös, 3 evőkanál étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 4 db virsli, 50 g szalonna - kolozsvári, 200 ml tejföl (20%-os), 1 evőkanál búzaliszt (BL55), só, bors - fekete (őrölt), köménymag (őrölt), majoránna,
fűszerpaprika

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő. Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel ... adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre. Összeforraljuk és kész is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karalábé-krémleves
Karalábé-krémleves

A karalábét és a hagymát felkockázom, majd kevés olajon megpárolom. Ezután 2 dl vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és adok hozzá egy zöldségleveskockát. Az egészet elkezdem puhára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes fokhagymakrémleves
Tejszínes fokhagymakrémleves

A fokhagymát lereszeljük, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd felengedjük fél liter alaplével (én leveskockából csinálom). Őrölt fehérborssal és sóval ízesí...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a kockára vágott szalonnát és megpirítjuk. A szalonnapörcöt kivesszük és tálalásig félretesszük. A visszamaradt z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bojtárleves
Bojtárleves

1. Az aprított hagymát zsíron megfuttatva, pirospaprikával hintve, belerakjuk az apró kockára vágott húst, sózzuk, kis vizet öntve alá addig pároljuk, míg a hús puhulni kezd. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk