700 g kelkáposzta levél, 2 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
1 közepes fej hagyma - vörös, 3 evőkanál étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 4 db virsli, 50 g szalonna - kolozsvári, 200 ml tejföl (20%-os), 1 evőkanál búzaliszt (BL55), só, bors - fekete (őrölt), köménymag (őrölt), majoránna,
fűszerpaprika
A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk, rá annyi vizet amennyi éppen ellepi. Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő. Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel ... adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre. Összeforraljuk és kész is.
A medvehagyma vastagabb szárát eltávolítom, megmosom és apróra vágom. Egy maréknyit félreteszek. A hagymát megpucolom, apró kockára vágom és az olajjal kicsit megfuttatom. Hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsvéti sonka maradék levéből kivesszük a szétfőtt zöldségeket, majd feltesszük főni, hozzá adjuk a vizet és beledobáljuk a babot, a répákat, és a zellerlevelet. Így főzzük kb. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHalászlevet sokféleképpen készítenek. Ez a változat nagyon ízletes, leginkább a szegedi halászlére hasonlít. Apró különbség, hogy a hagymát vízben főzzük szét, nem pirítjuk elő zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA babot hideg vízbe áztatjuk legalább 4 órára. A hagymát és fokhagymát apróra vágva, kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű