1 kg húsos libaaprólék, 30 dkg zúza, szív vegyesen, 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, zeller), kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem bors, só, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, eperlevél-tészta vagy bármilyen más leves tészta.
Sült liba brassói módra
A szülők szerint a sült krumpli is belefér a napi ajánlott zöldségadagba
Az olaszok otthon is tésztát esznek
Libamájpástétom gyümölcsökön
Ha ebben a percben elkezdte, akár jól is járhat
Hiába nem tömnek - kutya sem veszi a magyar libát
Borral, libatepertővel és libazsíros kenyérrel várja látogatóit a nyíregyházi skanzen
Fergeteges Márton-napi mulatságok
címlapsztori
Döntöttek az uniós belügyminiszterek Hende a nyilvánosság előtt beszélt lemondása okairól
6/10
ajánló
Ilyen, amikor cicákat fogsz hal helyett - Videó
Baleset érte Bereczki Zoltánt
Kelemen Anna szerelemre vágyik
Rihanna lett a Dior reklámarca
Justin Bieber összetört szívét ápolgatja
Hivatalos: Márciusban érkezik a királyi bébi
Százmillióból vett Andy Vajna gyémántboltot Timinek
Aurelio több mint 2 milliót nyert totón
Heidi Klum csupasz popsit villant
Rékasi Károly visszatért a Barátok köztbe
Rogán szerint ki kell hirdetni a válsághelyzetet
Geszti Pétert majdnem elnyelte a mocsár
Röszkénél egyre több migráns vár arra, hogy beléphessen az országba
Alex Coleborn
Teltházas volt a 16. OSG
A röszkei és az ásotthalmi határátkelőhelyek működése szünetel
Sandra Bullock feneke szőrösebb, mint George Clooney-é
Az M5-öst a határnál a rendőrség időről időre lezárja
Justin Timberlake megmutatta kisfiát - Fotó
A válsághelyzetről szóló kormányrendelet hatályba lépett
Hajós András meglepetés sztárvendégeket vár a stúdióba
Hideg vízben feltesszük főni a megtisztított és jól megmosott aprólékot. Beletesszük a szívet és a zúzát is. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és a levest sózzuk. Kíméletesen főzzük harminc-negyven percig, ha hab keletkezik a tetején, távolítsuk el.(habot többször is szedjük le a levesről ha kell ).
A megtisztított és megmosott zöldséget két-három részre vágjuk, beletesszük a levesbe a megtisztított hagymával, fokhagymával együtt. Beleszórjuk a szemes borsot, és nagyon kíméletesen főzzük még legalább két órát. Néha pótoljuk a vizet.
Amikor elkészül a leves, megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, majd a tűzről le Finom szűrőn óvatosan leszűrjük. (én mindig átszűröm )
Sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük a tésztát. A zöldséget levesestálba rakjuk, beletesszük a tésztát, húst és az összevágott szívet, zúzát. Megszórjuk petrezselyemzölddel, és a forró levest rámerjük.
Nagyon finom még leves betétként a petrezselymes vagy medvehagymás burgonya gombóc hozzá.
A sütőtököt és a burgonyát lehéjazzuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Az összes zöldséget egy fazékba tesszük, és felöntjük kb. 2 l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karalábét, a sárgarépát, és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd a karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát vágjuk fel apróra, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaplé hozzávalóit legalább 3 órán keresztül lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük. A májgombóchoz a vízben áztatott és kinyomkodott kenyeret, a nyers csirkemájat, a tojást és a f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz oldalast felteszem főni a savanyú káposztával a babérlevéllel együtt. Ízesítem, hozzáöntöm a paradicsomlevet, és készre főzöm. Rántást készítek, és hozzáadom a leveshez, átf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű