Családireceptkönyv.hu

Répakrémleves


Írta:

Elk. idő: 30 oerc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/3 rész krumpli
2/3 rész répa
1 fej hagyma
garam masala

fokhagyma
gyömbér
méz
tejszín (elhagyható)

Elkészítés:


Hagymát megpirítom, rá kockában a krumplit és karikában a répát, puhára párol egy kis vízzel, vízzel felönt, fűszerez.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsom leves
Paradicsom leves

Az olajból és a lisztből rántást készítünk. Felöntjük a hideg paradicsomlével, és elkeverjük. Beletesszük a hagymát, ízlés szerint adunk hozzá cukrot, sót, borsot. Felforraljuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A leveshez 1 db közepes fej vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés zsíron megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd kb. 1,5...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csontleves:
Csontleves:

A húsos csontot felteszem főni, ha felforr takarékra teszem és hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát, zellerzöldet, karal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BÖRKÉS BABLEVES
BÖRKÉS BABLEVES

A megválogatott és megmosott babot főzés előtti este beáztatjuk. A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni. Ha sózott a bőrke, akkor csak a végén, ízlés s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk