menu

Családireceptkönyv.hu

Shanghai Csípős Húsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csípős Shanghai Leves:
250 g húsos sertésszalonna, kockázva
1 dl földimogyoró
0,5 dl földimogyoró olaj
0,5 dl Chilis Szójabab Paszta
0,5 dl aprított vöröshagyma
2 közepes sárgarépa, szeletelve
125 g Tofu, kockázva
125 g Tofu, kockázva
1,2 liter csirkehús leves (kockából is)
400 g kínai tojásos Wok-tészta
1 újhagyma, petrezselyem zöldje

Elkészítés:


Ha zsíros sertéshúst szeretnél használni hozzá, akkor a kockára vágott húsos szalonna darabokat forrásban lévő vízben főzd 30 másodpercig, majd szűrd le és öblítsd le. Ezzel az eljárással a kész ételt megóvjuk a zsírhabtól.
Önts olajat a serpenyőbe/wokba, és alacsony hőfokon sütögesd a földimogyorókat 2 percig, amikor kezdenek aranybarnára pirulni olaj fog kiolvadni a mogyorókból, és ízletessé teszik a benne maradt olajat.
Add hozzá a Chilis Szójabab Krémet, kevergetve süsd 30 másodpercig, hagyd, hogy az olaj átjárja a Chilis Krémet, mert ez adja meg a fantasztikus végső ízt.
Most tedd hozzá az apróra vágott hagymát, süsd 2 percig közepes hőfokon, mindaddig, míg a hagyma üvegesedni kezd.
Add hozzá a répát, a Tofut, vagy az elősütött Csirkemell darabokat, a cukrot, és kevergetve süsd még 3 percig, közepes hőfokon.
Öntsd hozzá a 2 dl csirkehúslevest (akár kockából is), dobd bele a félretett húsos szalonna darabokat, és redukáld (főzd el alatta a legtöbb levet). Ez kb 5 percig tart. Ez olvassza össze a finom ízeket.
Öntsd hozzá a maradék 8-10 dl csirkehús levest is, forrald fel. Csökkentsd a hőt alacsony-közepesre, és hagyd rotyogni legalább 30 percig. 5 percenként keverd meg, ne hagyd odakozmálni.
Főzd meg a tésztát az utasításoknak megfelelően. Ne főzd túl, a kissé rágós tészta mindig finomabb egy levesben (al dente).
Adagold a tésztát a leveseskelyhekbe, önts hozzá a tésztaléből egy keveset, majd adagold ki rá a kész sűrűbb levest. A tésztalével szabályozhatod a leves sűrűségét. Díszítsd újhagyma szeletekkel, petrezselyemzölddel.

Shanghai Csípős Húsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sárgaborsó krémleves (Gizi)
Sárgaborsó krémleves (Gizi)

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a előzőleg megmosott, és alaposan lecs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Brokkolikrém leves
Brokkolikrém leves

A brokkolit tisztítjuk, rózsákra szedjük. Sós, ételízesítős vízbe feltesszük főni.Ha a brokkoli megfőtt, leturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, és felforraljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bableves csülökkel Odzsi konyhájából
Bableves csülökkel Odzsi konyhájából

Előző este beáztatjuk hideg vízbe a megtisztított füstölt (házi !) csülköt, és külön tálba az átválogatott száraz babot. Másnap reggel feltesszük főni a kettévágott csülköt a vörö...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Zöldborsóleves vajgaluskával
Zöldborsóleves vajgaluskával

A répát, a gyökeret egy kicsit olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát ès ezután jöhet bele a borsó, a liszt és a paprika. Kicsit pirítjuk ès felengedjük 1 liter vízzel....

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk