Csípős Shanghai Leves:
250 g húsos sertésszalonna, kockázva
1 dl földimogyoró
0,5 dl földimogyoró olaj
0,5 dl Chilis Szójabab Paszta
0,5 dl aprított vöröshagyma
2 közepes sárgarépa, szeletelve
125 g Tofu, kockázva
125 g Tofu, kockázva
1,2 liter csirkehús leves (kockából is)
400 g kínai tojásos Wok-tészta
1 újhagyma, petrezselyem zöldje
Ha zsíros sertéshúst szeretnél használni hozzá, akkor a kockára vágott húsos szalonna darabokat forrásban lévő vízben főzd 30 másodpercig, majd szűrd le és öblítsd le. Ezzel az eljárással a kész ételt megóvjuk a zsírhabtól.
Önts olajat a serpenyőbe/wokba, és alacsony hőfokon sütögesd a földimogyorókat 2 percig, amikor kezdenek aranybarnára pirulni olaj fog kiolvadni a mogyorókból, és ízletessé teszik a benne maradt olajat.
Add hozzá a Chilis Szójabab Krémet, kevergetve süsd 30 másodpercig, hagyd, hogy az olaj átjárja a Chilis Krémet, mert ez adja meg a fantasztikus végső ízt.
Most tedd hozzá az apróra vágott hagymát, süsd 2 percig közepes hőfokon, mindaddig, míg a hagyma üvegesedni kezd.
Add hozzá a répát, a Tofut, vagy az elősütött Csirkemell darabokat, a cukrot, és kevergetve süsd még 3 percig, közepes hőfokon.
Öntsd hozzá a 2 dl csirkehúslevest (akár kockából is), dobd bele a félretett húsos szalonna darabokat, és redukáld (főzd el alatta a legtöbb levet). Ez kb 5 percig tart. Ez olvassza össze a finom ízeket.
Öntsd hozzá a maradék 8-10 dl csirkehús levest is, forrald fel. Csökkentsd a hőt alacsony-közepesre, és hagyd rotyogni legalább 30 percig. 5 percenként keverd meg, ne hagyd odakozmálni.
Főzd meg a tésztát az utasításoknak megfelelően. Ne főzd túl, a kissé rágós tészta mindig finomabb egy levesben (al dente).
Adagold a tésztát a leveseskelyhekbe, önts hozzá a tésztaléből egy keveset, majd adagold ki rá a kész sűrűbb levest. A tésztalével szabályozhatod a leves sűrűségét. Díszítsd újhagyma szeletekkel, petrezselyemzölddel.
A paprikákat levágjuk a torzsáról, a magot eltávolítjuk és a megpucolt fokhagymákkal berakjuk a sütőbe. Kb. 20 percet grillezzük, mikor látjuk hogy barnulnak és már puhák kivesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom. --Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombákat megtisztítjuk, pucoljuk és felszeleteljük. Kis olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd rádobjuk a karikára vágott sárgarépát, paradicsomot, papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű