Karalábéleves gríz csipetkével ..........nagyon egyszerű, de nagyon-nagyon finom !
1 kisebb fej vöröshagymát apróra vágok, és zsiradékon megdinsztelek. Hozzáadom a kockákra vágott karalábét és félpuhára párolom. Megszórom 1 kanál liszttel, pici pirospaprikával és egy nagy csokor apróra vágott petrezselyemzöldjével, sózom,felengedem vízzel és puhára főzöm . Gríz csipetkét főzök bele ! A csipetkéhez 1 tojást elkeverek 3 kanál búzadarával és 1 órát állni hagyom, majd vizes kézzel csipetkéket szaggatok a levesbe . Tejfölt is lehet tenni bele !
elkészítés A csirkemellet hideg vízben (kb. 4 l) feltesszük főni. Mellé tesszük a megtisztított fokhagymát, hagymát, ízesítjük ételízesítővel, sóval, borssal, zsályával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban olvasszuk ki a kockára vágott szalonnából a zsírt, a szalonna bőrét is hozzádobhatjuk. Pirítsuk meg rajta üvegesre a finomra vágott hagymát és a felaprított fokh...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűVajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, picit sózzuk közben, majd felöntjük 1 liter vízzel és belemorzsoljuk a leveskockát. Belereszeljük a két gerezd fokhagymát, fűszerezzük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA májkremet elkeverjük a tojással, zsemlemorzsával, majorannával, ízesítjük sóval, borssal. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle. 1 l vizet az ételízesítővel felfőzünk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű