Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

FOKHAGYMA KRÉMLEVES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20-25 gerezd fokhagyma apróra vágva;
2 evőkanál olívaolaj;
1 hagyma apróra vágva;
egy negyed zeller gyökér;
2-3 burgonya;
egy teáskanál vaj;
2 szál sárgarépa;
petrezselyem zöldje;
só és bors ízlés szerint;
kis tejszín

Elkészítés:


Egy serpenyőbe tegyük oda az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felvágott hagymát, majd fél percen keresztül piritsuk meg. Ezután öntsük fel egy kevés vízzel, rakjuk bele a felaprított sárgarépát, zellert, burgonyát, és addig főzzük, amíg a víz forrni kezd.

Mikor a zöldségek megpuhultak, tegyük bele az apróra felvágott fokhagymákat, hagyjuk, hogy 5 percet még főjön az egész leves. Miután ez kész, vegyük elő a botmixert, majd jól dolgozzuk össze a levest, amíg szép krémes állagú nem lesz. A végén sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a tejszín és az aprított petrezselyemzöld.

FOKHAGYMA KRÉMLEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Grúz marhahúsleves
Grúz marhahúsleves

1. Kockázd fel a marhahúst kis darabokra, és tedd egy lábasba víz kíséretében. Főzd közepes lángon, amíg a hús meg nem puhul. 2. Hámozd meg és vágd fel a sárgarépát, hagymát, burg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Görög csirke csorba
Görög csirke csorba

A húst egy fazékba odatesszük főni, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Ahogy felforrt a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük, kiszedjük a lé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Frankfurti leves
Frankfurti leves

1. A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. 2. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát....

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Magyaros Krumplileves Kolbásszal
Magyaros Krumplileves Kolbásszal

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk