20-25 gerezd fokhagyma apróra vágva;
2 evőkanál olívaolaj;
1 hagyma apróra vágva;
egy negyed zeller gyökér;
2-3 burgonya;
egy teáskanál vaj;
2 szál sárgarépa;
petrezselyem zöldje;
só és bors ízlés szerint;
kis tejszín
Egy serpenyőbe tegyük oda az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felvágott hagymát, majd fél percen keresztül piritsuk meg. Ezután öntsük fel egy kevés vízzel, rakjuk bele a felaprított sárgarépát, zellert, burgonyát, és addig főzzük, amíg a víz forrni kezd.
Mikor a zöldségek megpuhultak, tegyük bele az apróra felvágott fokhagymákat, hagyjuk, hogy 5 percet még főjön az egész leves. Miután ez kész, vegyük elő a botmixert, majd jól dolgozzuk össze a levest, amíg szép krémes állagú nem lesz. A végén sózzuk, borsozzuk, majd jöhet a tejszín és az aprított petrezselyemzöld.
A csirkehús alaplevet felforraljuk, majd hozzáöntjük a csemegekukoricát, és 10 percig főzzük. Amíg a kukorica fő, egy pohárban az étkezési keményítőt hideg vízzel elkeverjük (kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesZsemleszínű rántást készítünk, hozzáadunk apróra darabolt vöröshagymát, zúzott fokhagymát és fűszerpaprikát. Felöntjük vízzel, kiforraljuk, közben ízesítjük sóval, ételízesítővel,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűDen Speck anbraten, die gewürfelte Wurst dazugeben, (noch nicht die Salami!), alles schön anbraten. Dann die Salami dazugeben, kurz weiterbraten, die Zwiebel mit in den Topf geben...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű