Hús
Hagyma
Zöldség
Sárgarépa
Babérlevél
Krumpli
Só
Bors
70-80 dkg marhahúst (aki nem szereti lehet sertéshús is) apró kockákra vágunk. 1 fej hagymát szintén nagyon apróra összevágunk. Pici olajon megdinszteljük a hagymát és a húst, néha kis vizet öntünk alá. Amikor félig megpuhult, megtisztított, karikákra vágott zöldséget és sárgarépát adunk hozzá. Kicsit kevergetjük. 1 kanál lisztet és pirospaprikát szórunk rá és vízzel felengedjük, hogy ne legyen túl híg. Teszünk bele 1 paradicsomot, 1 zöldpaprikát, 1 babérlevelet, ízlés szerint sót, borsot és vegetát. 2-3 krumplit meghámozunk, apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk. 1 szál lestyánt is tehetünk bele.
Amikor megfőtt akkor valamilyen apró tésztát vagy tarhonyát adunk hozzá.
Tálaláskor tejfölt adunk hozzá
A póréhagymát alaposan mossuk meg és karikázzuk fel. A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk egyforma nagyságú karikákra vagy kockákra. Egy lábosban olvasszuk fel a vajat, majd adju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: 25 dkg vöröslencse, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagyobb sárgarépa, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szárított menta, 1/2 citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a répát felkarikázzuk, a krumplit és a karalábét felkockázzuk. A répát, karalábét feltesszük főni, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a darált papr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalma befőtett és 2 liter vizet felteszek egy lábasba. Amikor elkezd forrni beleteszem a fűszereket Végül 15-20 perc után, ha a birsalma megpuhult a tejfölböl és lisztből ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz