Hús
Hagyma
Zöldség
Sárgarépa
Babérlevél
Krumpli
Só
Bors
70-80 dkg marhahúst (aki nem szereti lehet sertéshús is) apró kockákra vágunk. 1 fej hagymát szintén nagyon apróra összevágunk. Pici olajon megdinszteljük a hagymát és a húst, néha kis vizet öntünk alá. Amikor félig megpuhult, megtisztított, karikákra vágott zöldséget és sárgarépát adunk hozzá. Kicsit kevergetjük. 1 kanál lisztet és pirospaprikát szórunk rá és vízzel felengedjük, hogy ne legyen túl híg. Teszünk bele 1 paradicsomot, 1 zöldpaprikát, 1 babérlevelet, ízlés szerint sót, borsot és vegetát. 2-3 krumplit meghámozunk, apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk. 1 szál lestyánt is tehetünk bele.
Amikor megfőtt akkor valamilyen apró tésztát vagy tarhonyát adunk hozzá.
Tálaláskor tejfölt adunk hozzá
Az oldalast egy nappal korábban beáztatjuk. Egy nagy fazékban feltesszük főni kb. 4 liter vízzel. A káposztát átmossuk, ha túl savanyúnak ítélnénk. Ha fa hús f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát pirítok, pici lisztet szórok rá, csak hogy a hagymát kicsit befedje, majd az aktuális zöldséget rádobom, felöntöm vízzel vagy alaplével, picit fő, ízesítem (házi vegeta, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon lepirítjuk a pulykamellet, amit kockákra vágtunk fel. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntjük a felkockázott hagymát, és a hússal együtt tovább pirítjuk. Rádobjuk a szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és feltesszük főni kb. 1 liter vízben. A fűszerekkel ízesítjük. Közben elkészítjük a rántást, a lisztet csomómentesre kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű