Hús
Hagyma
Zöldség
Sárgarépa
Babérlevél
Krumpli
Só
Bors
70-80 dkg marhahúst (aki nem szereti lehet sertéshús is) apró kockákra vágunk. 1 fej hagymát szintén nagyon apróra összevágunk. Pici olajon megdinszteljük a hagymát és a húst, néha kis vizet öntünk alá. Amikor félig megpuhult, megtisztított, karikákra vágott zöldséget és sárgarépát adunk hozzá. Kicsit kevergetjük. 1 kanál lisztet és pirospaprikát szórunk rá és vízzel felengedjük, hogy ne legyen túl híg. Teszünk bele 1 paradicsomot, 1 zöldpaprikát, 1 babérlevelet, ízlés szerint sót, borsot és vegetát. 2-3 krumplit meghámozunk, apró kockákra vágjuk és hozzáadjuk. 1 szál lestyánt is tehetünk bele.
Amikor megfőtt akkor valamilyen apró tésztát vagy tarhonyát adunk hozzá.
Tálaláskor tejfölt adunk hozzá
A húst annyi vizzel fölöntjük amennyi jól ellepi és forrástól számitva kb jó 10 percig fözzük, majd leöntjük a vizet,megtisztitjuk a fazekunkat Igy nem kell habot leszedni mert a...
Elkészítési idő:A csirkeaprólékot és a zöldségeket megtisztítom, a zöldségeket hosszába négyfelé vágom. Az aprólékot annyi vízbe teszem főni, hogy jól ellepje, hozzáadom a zöldségeket, babérlevele...
Elkészítési idő:Az egész aprólékot feltesszük egy nagy lábasban főni. Többször megismételt lehabozás után redukáljuk a hőmérsékletet "gyöngyözős"-re, hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a póré-...
Elkészítési idő: 240 perc