menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell filé
2 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
50 dkg gomba
30 dkg zöldborsó
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek sertészsír (esetleg étolaj)
1 ek ételízesítő
1 púpozott ek finomliszt
1 kávéskanál fűszerpaprika
5 dkg eperlevél tészta
2 dl főzőtejszín
1 ek tárkony
1 citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
2 l víz

Elkészítés:


A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
A húst vékony csíkokra vágjuk, és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk.
Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.
Ha forr, beleszórjuk a levestésztát. Miután megfőtt a tészta, beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Ha megforrt, elzárjuk a tüzet alatta, és citromkarikával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tárkony Erdélyben az egyik legismertebb és legkedveltebb fűszernövény. Levesek, mártások, saláták, sültek, vadas húsételek, zöldbab, borsó, burgonyafőzelékek fűszerezésére frissen vagy szárítva kiváló.

Mi szoktuk csirkeszárnyból is késziteni.
Lehet Laktóz és Gluténmentesen késziteni.

Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabi
Húsleves
Húsleves

...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Lebbencsleves filléres finomság
Lebbencsleves filléres finomság

A szalonnát apró kockára vágva kisütjük. Utána a zsírt leszűrjük, benne zsemleszínűre pirítjuk az összetördelt lebbencstésztát és az apróra vágott hagymát, majd rászórjuk – tűzről...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Burgonyagombóc leves (Anyu féle)
Burgonyagombóc leves (Anyu féle)

A forró olajon, 2 evőkanál lisztet aranysárgára pirítok, állandó keverés mellett. Tűzről lehúzva belekeverjük az apróra vágott hagymát, és a paprikakrémet és azonnal ráöntök 2 dl...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

1. A zöldborsót a karikákra vágott zöldségekkel, egy kevés cukorral, a sóval és fél dl vízzel fedő alatt megpároljuk. 2. Levesszük a fedőt, rátesszük az olajat, meghintjük a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk