menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell filé
2 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
50 dkg gomba
30 dkg zöldborsó
1 nagy db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek sertészsír (esetleg étolaj)
1 ek ételízesítő
1 púpozott ek finomliszt
1 kávéskanál fűszerpaprika
5 dkg eperlevél tészta
2 dl főzőtejszín
1 ek tárkony
1 citromból nyert citromlé
só ízlés szerint
2 l víz

Elkészítés:


A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
A húst vékony csíkokra vágjuk, és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk.
Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.
Ha forr, beleszórjuk a levestésztát. Miután megfőtt a tészta, beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Ha megforrt, elzárjuk a tüzet alatta, és citromkarikával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tárkony Erdélyben az egyik legismertebb és legkedveltebb fűszernövény. Levesek, mártások, saláták, sültek, vadas húsételek, zöldbab, borsó, burgonyafőzelékek fűszerezésére frissen vagy szárítva kiváló.

Mi szoktuk csirkeszárnyból is késziteni.
Lehet Laktóz és Gluténmentesen késziteni.

Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Káposztás paszuly
Káposztás paszuly

A babot, a káposztát, és a csülköt beáztatjuk egy éjszakára. Másnap leöntjük róluk a vizet és a csülköt feltesszük főni. Mikor már kissé megpuhult, hozzátesszük a babot és a káposz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ramen leves (Zé)
Ramen leves (Zé)

Az alaplével kezdünk, hiszen ennek fog kelleni a leghosszabb idő. Előkeressük a legnagyobb fazekunkat, és beletesszük a húsos csontokat és a farhátat. Felöntjük annyi vízzel, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fokhagymás leves.
Fokhagymás leves.

Zsiradékot forrósítok félreveszem a tűzről és megszórom liszttel, majd vékony karikára vágott fokhagymát teszek rá (lehet rányomni is én azért nem szoktam, mert akkor ég tőle a gyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsókrémleves
Borsókrémleves

A vajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát, majd tedd bele a zöldborsót. Néhány percig párold, és öntsd hozzá az alaplevet. Ezt akár leveskockából is elkészítheted. Forrald fel a leve...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk