menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagyaleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej fokhagyma
2 db krumpli
leveskocka
só, bors
petrezselyemzöld
liszt

száraz kenyér

Elkészítés:


A fokhagymát szétnyomjuk, dinszteljük. A krumplit megfőzzük.
A levét elrakjuk!!!
Mindent pépesítünk, + kicsi liszt, leveskocka, + krumpli leve.
1,5-2 l legyen. Megfőzzük hozzáadjuk a pépet, és összeforraljuk.
Kenyérkockákat pirítunk bele.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Csicseriborsó-krémleves
Csicseriborsó-krémleves

A csicseriborsót, a sárgarépát, a fehérrépát, a vöröshagymát, a zellert és a burgonyát egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni. Ízesít...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Erdélyi tárkonyos leves
Erdélyi tárkonyos leves

Pirítsuk meg zsírban az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a kis kockára vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, és kevés csontlével felengedve főzzük. Amikor a hús már félig megpuhult, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarhonyaleves
Tarhonyaleves

Kevés olajon a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a tarhonyát és a felkockázott krumplit. Kevés ideig pirítjuk őket. Majd belerakjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, é...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Minestrone - tavaszi
Minestrone - tavaszi

Olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát (azt csak később adjuk hozzá), vigyázva, hogy meg ne barnuljon. Ezután mehetnek bele a répák és a zeller. Ha ezzel megvagyunk,...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk