menu

Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos sertésragu leves


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


40 dkg sertéscomb vagy - lapocka, 1 közepes voroshagyma, 4 evőkanal olaj, 1 dl tejszín, 15 dkg zoldborso, 1 evıkanal liszt, 1 csapott kiskanál só, 2 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyoker. 1 dl tejföl, 1 babérlevél, 20 dkg apró csiperkegomba (lehet szegfőgomba is), 1 húsleveskocka (vagy 1 kiskanál etelizesitő por), fel citrom leve, késhegynyi ırolt bors, fel Mokkáskanál Majoranna, 1 kiskanál mustár 1 kis csokor friss vagy 1 csapott kiskanál szárított tarkonylevel

Elkészítés:


A sertéscombot megmossuk, leszarogatjuk, es egy centis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát finomra szoljuk. az olajon kevergetve, közepes Langon 4-5 percig, ill. a húst fehéredésig sutjuk. A babérlevelet beledobjuk, megsózzuk, kevés vizet ontunk alá, majd lefedve, kis Langon kb. 50 perc alatt teljesen puhára pároljuk, Vágul fedı nelkul zsírjára sutjuk. Amíg a hús puhul, megtisztítjuk a zoldseget. a sargarepat es a gyökeret akkora kockákra vágjuk, mint a húst, a gombát cikkekre szeleteljük. Mindezt a hússal osszekeverjuk, es 3-4 percig pirítjuk. 1 liter vízzel felontjuk, a zoldborsot eleszórjuk, az etelizesitıt is hozza adjuk. Felforraljuk, majd kis Langon kb. 20 percig fızzuk, amíg meg nem puhul minden. A mustart a citrom levével, a borssal, a majoránnával es kevés vízzel osszekeverjuk (így jól oldódik) es a levesbe ontjuk. A tejfolt a tejszínnel es a liszttel simára dolgozzuk. Kevés forró levest merünk rá, ami azért kell, hogy a hideg habarást a forró leves nehogy összekapja. Ha csomósnak tőink, a biztonság kedvéért szúrjuk AT! Utána egyszerre a kis Langon fovı levesbe toltjuk, es 2-3 percig forraljuk, hogy a leve Kisse besürüsödjon. A tárkonyt megmossuk, a leveleket a szararol lecsipkedjük, finomra vágjuk. A levesbe szórjuk, es 1-2 percig forraljuk benne. Jó tudni! A tárkonyt 1-2 percnél tovább ne forraljuk, mert akkor elvesz a markáns íze. Ha nincs friss tárkonyunk, akkor is inkább szárastul megszárítottat vegyink, mint ıroltet, mert ez adja a leves kulonleges izét

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brokkolis sütőtök krémleves (paleo)
Brokkolis sütőtök krémleves (paleo)

Az apróra vágott hagymát kókuszolajon megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott sütőtököt, pár darabb brokkolit, öntünk rá szűrt vizet és hagyjuk jól átfőni. Mikor minden megp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns krémleves
Pikáns krémleves

A sárgarépát megtisztítjuk, és tetszőleges darabokra felvágjuk. Az olivaolajat megforrósítjuk, és beletesszük a répát. Addig pirítjuk kevergetve, míg kissé kezd megsárgulni az ola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marhahúsleves
Marhahúsleves

1. A vízben feltesszük főni a húst. Nem sózzuk meg. 2. Ha felforrt, a habját leszedjük, takaréklángra állítjuk, és nagyon lassú tűznél főzzük kb. 3 és ½ órát. 3. Ekkor tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos pulykaraguleves
Citromos pulykaraguleves

A pulykahúst felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra, majd egy nagy leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, amelyben megpirítjuk a pulykahúst. Ha már barnul, hozzáadjuk a felkockázo...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk