40 dkg sertéscomb vagy - lapocka, 1 közepes voroshagyma, 4 evőkanal olaj, 1 dl tejszín, 15 dkg zoldborso, 1 evıkanal liszt, 1 csapott kiskanál só, 2 közepes sárgarépa, 1 petrezselyemgyoker. 1 dl tejföl, 1 babérlevél, 20 dkg apró csiperkegomba (lehet szegfőgomba is), 1 húsleveskocka (vagy 1 kiskanál etelizesitő por), fel citrom leve, késhegynyi ırolt bors, fel Mokkáskanál Majoranna, 1 kiskanál mustár 1 kis csokor friss vagy 1 csapott kiskanál szárított tarkonylevel
A sertéscombot megmossuk, leszarogatjuk, es egy centis kockákra vágjuk. A megtisztított hagymát finomra szoljuk. az olajon kevergetve, közepes Langon 4-5 percig, ill. a húst fehéredésig sutjuk. A babérlevelet beledobjuk, megsózzuk, kevés vizet ontunk alá, majd lefedve, kis Langon kb. 50 perc alatt teljesen puhára pároljuk, Vágul fedı nelkul zsírjára sutjuk. Amíg a hús puhul, megtisztítjuk a zoldseget. a sargarepat es a gyökeret akkora kockákra vágjuk, mint a húst, a gombát cikkekre szeleteljük. Mindezt a hússal osszekeverjuk, es 3-4 percig pirítjuk. 1 liter vízzel felontjuk, a zoldborsot eleszórjuk, az etelizesitıt is hozza adjuk. Felforraljuk, majd kis Langon kb. 20 percig fızzuk, amíg meg nem puhul minden. A mustart a citrom levével, a borssal, a majoránnával es kevés vízzel osszekeverjuk (így jól oldódik) es a levesbe ontjuk. A tejfolt a tejszínnel es a liszttel simára dolgozzuk. Kevés forró levest merünk rá, ami azért kell, hogy a hideg habarást a forró leves nehogy összekapja. Ha csomósnak tőink, a biztonság kedvéért szúrjuk AT! Utána egyszerre a kis Langon fovı levesbe toltjuk, es 2-3 percig forraljuk, hogy a leve Kisse besürüsödjon. A tárkonyt megmossuk, a leveleket a szararol lecsipkedjük, finomra vágjuk. A levesbe szórjuk, es 1-2 percig forraljuk benne. Jó tudni! A tárkonyt 1-2 percnél tovább ne forraljuk, mert akkor elvesz a markáns íze. Ha nincs friss tárkonyunk, akkor is inkább szárastul megszárítottat vegyink, mint ıroltet, mert ez adja a leves kulonleges izét
Egy lábasban kevés olívaolajon alacsony lángon kezdjük el párolni a felkarikázott újhagymát (vagy felaprított vöröshagymát). Amikor már üveges, adjuk hozzá a meghámozott és felkock...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy kis diétás szalonnát felcsíkoztam, tettem hozzá egy kis fej hagymát, majd zsírjára sütöttem. Amikor zsírjára sült akkor megszórtam liszttel és kicsit megpirítom rajta, tettem b...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűrő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az aprított hagymát zsíron megfuttatva, pirospaprikával hintve, belerakjuk az apró kockára vágott húst, sózzuk, kis vizet öntve alá addig pároljuk, míg a hús puhulni kezd. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű