A májgombóchoz
1 db zsemle (szikkadt)
1 fej vöröshagyma
20 dkg csirkemáj
1 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
A léhez
2.5 L alaplé - zöldség
1 db sárgarépa
3 db burgonya (megtisztított, hámozott)
A zsemléket beáztatom, a hagymát apróra vágom, és üvegesre pirítom. Aprítógépbe teszem a májat, a kinyomkodott zsemléket, a petrezselymet, a hagymát, a tojást és a fűszereket. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázok.
Az alaplevet felforralom, majd beleteszem a megtisztított, feldarabolt répát, burgonyát. Ízlés szerint fűszerezem, végül hozzáadom a májgombócot is.
Mikor megpuhultak a zöldségek, tálalható is.
Jó étvágyat kívánok.
Vannak akik tesznek bele egy kis zöldborsót és gyufatésztát.
Vöröshagymát megpuculjuk, felkockázzuk, olívaolajon megdinszteljük. Amíg a hagyma üvegesedik, a sütőtököt felvágjuk, kikanalazzuk a magját, meghámozzuk, felkockázzuk. Amikor kész...
Elkészítési idő: 45 perc / előké Nehézség: KönnyűElkészítés A karfiolt rózsáira szedem, a sárgarépát, a fehérrépát és az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom, a hagymát és a fokhagymát megtiszítom és felaprítom....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűVilágos rántást készítünk a zsírból és a lisztből, majd beleszórjuk a fűszerköményt és folyotonos kevergetés mellett 2-3 percig pirítjuk. Majd a tűzről levéve megsózzuk , megszórj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA leveshez A vöröshagymát cikkekre, a gyömbért félbevágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük. Egy na...
Elkészítési idő: 330 perc Nehézség: Könnyű