kb. 40 dkg borsó
2 sárgarépa
1 kisebb petrezselyemgyökér
2-3 db krumpli
hagyma egészben
olaj
pirospaprika
tészta
Forró olajon pár percig pároljuk a karikákra szelt répákat, és kicsit később hozzáadva a zöldborsót. A végén kevés pirospaprikával átkeverjük.
Ezután felengedjük kb. 1,5 l vízzel, sóval, borssal, vegamixszel fűszerezzük. Ha forr, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és kb. 10 perc múlva a tésztát. Kb. 5-6 percig főzzük. Finomabb, ha dobunk bele egy egész hagymát, és pár petrezselyemzöldet (lehet fagyasztott - anyu tud adni ;))
Tészta lehet levestészta, csipetke (nem tudom hogy kell....;)
Én nokedliszaggatóval szoktam bele szaggatni : kb. fele-fele liszt, búzadara, 1 tojás, csipet só. A liszt és a búzadara legyen először 1-1 evőkanál, aztán meglátod, még vesz-e fel a tojás többet...a lényeg, hogy ne legyen nyúlós, mert akkor nehéz szaggatni... Ha ilyen tésztát teszel bele, csak 2-3 percig kell még főzni, amíg átforr kicsit a leves.
- Ha kicsit "sűrűbbre" szeretnéd, akkor a a zöldségek olajon történt átpárolása után egy kevés, kb. 1 ek lisztet forrósíts át folyamatosan kevergetve, nehogy leragadjon, és csak ezután add hozzá a pirospaprika port.
Előző este beáztatom a feles borsót és a füstölt húst. Másnap a zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, megszórom finomliszttel, állandó keverés mellett 1-2 percig p...
Elkészítési idő:Vájd ki a tök belsejét és vágd fel kis darabkákra. Forró olajon párolj hagymát, majd add hozzá a szétzúzott fokhagymát, a fűszereket, majd a tököt. Kicsit pirítsd át az egészet, m...
Elkészítési idő: 40Készítsük elő a zöldségeket. A hagymát hámozzuk meg, kockázzuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, a szárzellert karikázzuk fel, a krumplit és az almát pucoljuk meg, vágjuk kockákra,...
Elkészítési idő:Sárgaborsót megfőzzük, vargányát lemossuk, apróra vágjuk és a levesbe tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket,sót,édesítőt.tovább főzzük míg a borsó szét nem omlik.
Elkészítési idő: