Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás sárgaborsóleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


ízlés szerint MAGGI Ízvarázs ételízesítő - sok zöldséggel
25 dkg sárgaborsó
ízlés szerint füstölt kolbász
szükség szerint olaj
szükség szerint liszt
2 db burgonya
ízlés szerint tejföl
5 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
2 db MAGGI Zöldségleveskocka
szükség szerint levesgyöngy

Elkészítés:


A sárgaborsót megmossuk, majd a Maggi Zöldségleves kockákat vízben feloldjuk és a sárgaborsót félig puhára főzzük. Az alaplevet ízesítjük Maggi Ízvarázs ételízesítővel, teszünk bele három gerezd fokhagymát, amitől még pikánsabb ízt kapunk. Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát is és puhára főzzük.
Kevés olajból és lisztből rántást készítünk, amelybe két gerezd fokhagymát beletörünk, majd a leveshez adjuk. Összeforraljuk és kész is a levesünk.

Fokhagymás sárgaborsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karfiol krémleves
Karfiol krémleves

A zöldségeket a fokhagymával megfőzzük, ízlés szerint sózzuk. Elkészítjük a tejfölös rántást: kis olajon megpirítunk 1 púpos ek. lisztet (én a Barbara sütéshez-főzéshez lisztjét ha...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Magyaros Krumplileves Kolbásszal
Magyaros Krumplileves Kolbásszal

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Frankfurti leves
Frankfurti leves

1 A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 2 A szalonnát...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A krumplit hámozd meg, darabold fel, a vöröshagymát aprítsd fel. A kelkáposztát vágd vékony szeletekre, a virslit karikázd fel. Hevíts olajat, pirítsd meg rajta a vöröshagymát, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk