cs, mell kockára, kicsit előpiritani
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
3 gerezd fokhagyma
1 marék zöldbab
1 marék zöldborsó
15 dkg. gomba
3 kanál tejföl
kevés liszt
őrölt pirospaprika
petrezselyem zöld
1 kiskanál mustár
1 liter csirke alaplé
só, frissen őrölt bors
Elkészítése rendkívül egyszerű, és gyors! A feldarabolt zöldségeket a csirke alaplében feltesszük főzni, és a tejföl, valamint a liszt, és a petrezselyem zöld kivételével minden hozzávalóval együtt felforraljuk.
Ha szükségesnek látjuk, kevés vizet, vagy alaplét töltünk még hozzá. Mikor felforrt, keveset kiveszünk a léből, majd elkeverjük a tejföllel, a liszttel. (Annyi lisztet adjunk hozzá, amilyen az ízlésünk.
Ha kevesebbet adunk lazább, ha többet, sűrűbb lesz levesünk) Az így elkészített habarást visszatöltjük a levesbe felforraljuk, és kevés friss petrezselyem zöldet is adunk hozzá. Húsz perc alatt kész a levesünk.
A zöldségeket tisztítsuk, pucoljuk meg, vágjuk össze, majd aprítsuk össze. Egy lábasban melegítsünk olajat, majd kezdjuk el rajta dinsztelni az aprított zöldségeket. Sózzuk, morzso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot vegetás vízben előfőzöm.ha félig puha,hozzáteszem a többi zöldséget és a kolbászt is Készre főzöm és tejszínnel felengedem Vagy lisztes tejföllel,ha az van kéznél
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA tyúkot 5-6 liter hideg vízben feltesszük főni. A keletkező habját leszedjük. Beletesszük a megtisztított, egyben hagyott fehér- és sárgarépát, a vöröshagymát, a zellert, a gombát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a halakat, ha szükséges. Egy nagy edényben olívaolajon futtassuk meg az összezúzott fokhagymát és az erőspaprikát, majd adjuk hozzá a fehérbort. Pároljuk néhány perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű