cs, mell kockára, kicsit előpiritani
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
3 gerezd fokhagyma
1 marék zöldbab
1 marék zöldborsó
15 dkg. gomba
3 kanál tejföl
kevés liszt
őrölt pirospaprika
petrezselyem zöld
1 kiskanál mustár
1 liter csirke alaplé
só, frissen őrölt bors
Elkészítése rendkívül egyszerű, és gyors! A feldarabolt zöldségeket a csirke alaplében feltesszük főzni, és a tejföl, valamint a liszt, és a petrezselyem zöld kivételével minden hozzávalóval együtt felforraljuk.
Ha szükségesnek látjuk, kevés vizet, vagy alaplét töltünk még hozzá. Mikor felforrt, keveset kiveszünk a léből, majd elkeverjük a tejföllel, a liszttel. (Annyi lisztet adjunk hozzá, amilyen az ízlésünk.
Ha kevesebbet adunk lazább, ha többet, sűrűbb lesz levesünk) Az így elkészített habarást visszatöltjük a levesbe felforraljuk, és kevés friss petrezselyem zöldet is adunk hozzá. Húsz perc alatt kész a levesünk.
A répát megpucoljuk, karikákra vágjuk. Egy lábasba olajat teszünk, ezen átforgatjuk a répát, felöntjük vízzel, és hagyjuk majdnem teljesen puhára főni.Közben ízesítjük sóval, borss...
Elkészítési idő: 30 minA füstölt csülköt és a babot előző este hideg vízben beáztatom. Másnap a csülköt annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje és odateszem főni. Forrás után 5-10 perccel a főzővizet leöntö...
Elkészítési idő: 4 adagA brokkolit annyi vízben, hogy ellepje puhára főzzük, a vízbe tesszük még egy kis fej hagymát, fokhagymát, burgonyát. Sóval, borssal ízesítjük. Ha megfőtt összeturmixoljuk, hozzáön...
Elkészítési idő:A vöröshagymát, a fokhagymát, és a szalonnát vágjuk fel apróra. 2. Lépés A krumplit vágjuk kisebb kockákra, a sárgarépát vékonyan szeleteljük fel. A paradicsomot vágjuk cikkekr...
Elkészítési idő: