Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Cs. mell. Bakonyi betyárleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


cs, mell kockára, kicsit előpiritani
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
3 gerezd fokhagyma
1 marék zöldbab
1 marék zöldborsó
15 dkg. gomba
3 kanál tejföl
kevés liszt
őrölt pirospaprika
petrezselyem zöld
1 kiskanál mustár
1 liter csirke alaplé
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:


Elkészítése rendkívül egyszerű, és gyors! A feldarabolt zöldségeket a csirke alaplében feltesszük főzni, és a tejföl, valamint a liszt, és a petrezselyem zöld kivételével minden hozzávalóval együtt felforraljuk.

Ha szükségesnek látjuk, kevés vizet, vagy alaplét töltünk még hozzá. Mikor felforrt, keveset kiveszünk a léből, majd elkeverjük a tejföllel, a liszttel. (Annyi lisztet adjunk hozzá, amilyen az ízlésünk.

Ha kevesebbet adunk lazább, ha többet, sűrűbb lesz levesünk) Az így elkészített habarást visszatöltjük a levesbe felforraljuk, és kevés friss petrezselyem zöldet is adunk hozzá. Húsz perc alatt kész a levesünk.

Cs. mell. Bakonyi betyárleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges brokkoli leves
Zöldséges brokkoli leves

A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, és tetszőlegesre szeljük. A pórét felkarikázzuk. Vajon félpuhára pároljuk, majd meghintjük a liszttel. Vízzel felengedjük (kb. 3/4 liter)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Magyaros gombaleves vajas galuskával
Magyaros gombaleves vajas galuskával

A répákat megpucoljuk, és felkarikázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a gombákat felvágjuk. A vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd megszórjuk pirosp...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: László
Savanyú krumplileves tojással és kolbásszal
Savanyú krumplileves tojással és kolbásszal

Vágd kockákra a krumplit, és főzd meg legalább egy-másfél liter sós vízben a babérlevelekkel. Amikor már puha, mehet hozzá a kolbász, a fűszerek és az ecet is. Ha újra felforrt a v...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Zsanett 1
Tejszínes fokhagymakrémleves
Tejszínes fokhagymakrémleves

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel el...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk