Hozzávalók
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 negyed zeller
1 negyed karalábé
zöldborsó
tárkony
2-4 dl főzőtejszín
só
őrölt bors
1 egész csirkemell
olaj
fél citrom
A hús felkockázom, majd kevés olajon megpirítom, majd a borsó kivételével a megpucolt és felkockázott zöldségeket hozzáadom. Leszűrt húslevessel felöntöm, majd a zöldségek megfőzése után a borsót is hozzáadom, sózom, borsozom és készre főzöm.
Hozzáadom a tárkonyt és fél citrom levét, majd a végén besűrítem 2-4 dl főzőtejszínnel, ízlés szerint. A tűzről levéve rögtön, forrón lehet tálalni.
Ha a családban mindenki szereti a gombát, akkor gomba is adható a leveshez, még egy plusz ízt jelent és a gomba kicsit rágósabb állaga nagyon megy a csirkehús mellé.
A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. A marhanyakat kockákra vágjuk fel, és tegyük a hagymára. Keverjük jól össze, és hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon a hús. Ezut...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz olajat egy kis fazékban felhevítjük, rádobjuk a zúzott fokhagymát, megpirítjuk. Sózzuk, bazsalikomozzuk, ráöntjük a feldarabolt paradicsomot. Botmixerrel egyneművé...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűZsiradékba tesszük a csapott evőkanál egész köménymagot. (az őrölt köményt később kell, ha azzal csinálod) Várni kell vele míg a hevített zsiradékon kicsit kipattog. Ezután...
Elkészítési idő: kb. 20 perc Nehézség: Nehéz1. Egy fél fej vöröshagymát daraboljunk apróra. 2. Adjuk az olajhoz a lisztet, majd pirítsuk addig, amíg aranysárga nem lesz. 3. Hozzáadva a hagymát, dinszteljük még egy darabig....
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű