menu

Családireceptkönyv.hu

TÁRKONYOS-CSIRKERAGU-LEVES


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 negyed zeller
1 negyed karalábé
zöldborsó
tárkony
2-4 dl főzőtejszín

őrölt bors
1 egész csirkemell
olaj
fél citrom

Elkészítés:


A hús felkockázom, majd kevés olajon megpirítom, majd a borsó kivételével a megpucolt és felkockázott zöldségeket hozzáadom. Leszűrt húslevessel felöntöm, majd a zöldségek megfőzése után a borsót is hozzáadom, sózom, borsozom és készre főzöm.
Hozzáadom a tárkonyt és fél citrom levét, majd a végén besűrítem 2-4 dl főzőtejszínnel, ízlés szerint. A tűzről levéve rögtön, forrón lehet tálalni.
Ha a családban mindenki szereti a gombát, akkor gomba is adható a leveshez, még egy plusz ízt jelent és a gomba kicsit rágósabb állaga nagyon megy a csirkehús mellé.

TÁRKONYOS-CSIRKERAGU-LEVES

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar A tökéletes grízgaluska
A tökéletes grízgaluska

A tojásokat felütjük egy tálba, és megsózzuk. Habosra verjük egy villával. Nem kell habbá verni, csak addig, amíg elkezd habzani. Hozzákeverjük a szódabikarbónát is. Hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Babgulyás bográcsban
Babgulyás bográcsban

A babot előző este beáztatjuk. A fölforrósított olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, és ezen üvegesre pirítjuk a fölaprított vöröshagymát. Beletesszük a kockára vágott hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Zsuzsa
Sütőtök krémleves  baconchipsszel
Sütőtök krémleves baconchipsszel

A tök héját lepucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd 2-3 cm-es kockákra szeljük. A felszeletelt hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk csipet sóval (segít kiengedni a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Gombás cukkinis leves provence-i fűszerekkel
Gombás cukkinis leves provence-i fűszerekkel

1. Megmostam és felkockáztam a gombát. Feltettem melegedni a kókuszzsírt, közben felapróztam a vöröshagymát és a fokhagymát. 2. A hagymákat megpároltam közepes fokozaton a kókuszz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk