Hozzávalók
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 negyed zeller
1 negyed karalábé
zöldborsó
tárkony
2-4 dl főzőtejszín
só
őrölt bors
1 egész csirkemell
olaj
fél citrom
A hús felkockázom, majd kevés olajon megpirítom, majd a borsó kivételével a megpucolt és felkockázott zöldségeket hozzáadom. Leszűrt húslevessel felöntöm, majd a zöldségek megfőzése után a borsót is hozzáadom, sózom, borsozom és készre főzöm.
Hozzáadom a tárkonyt és fél citrom levét, majd a végén besűrítem 2-4 dl főzőtejszínnel, ízlés szerint. A tűzről levéve rögtön, forrón lehet tálalni.
Ha a családban mindenki szereti a gombát, akkor gomba is adható a leveshez, még egy plusz ízt jelent és a gomba kicsit rágósabb állaga nagyon megy a csirkehús mellé.
1Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek színt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt és a burgonyát megmossuk, megpucolva nagy darabokban egy sütőtálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA szalonnát felteszem főni mikor megfőtt kiveszem a levéből és kisebb darabokra vágom . A hagymát apróra vágom,a répát petrezselymet,karalábét megreszelem (lehet karikákra is...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kis kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzzük, közben ételízesitős vízben elkezdjük főzni a karikára vágott répát. Olajon apróra vágott hagymát pirítunk. A krumplit összetörj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű