- kb. 800 g marhahús (pl.: comb)
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj vagy zsír
- pirospaprika
- só
- bors
- kömény
- kb. 4 darab sárgarépa
- kb. 3 darab petrezselyem gyökér
- 1 kisebb zeller
- 1 kisebb karalábé
- kb. fél kg burgonya
◾️A húst felkockázzuk és megmossuk.
◾️A hagymát apró kockára vágjuk és az olajon vagy zsíron megpirítjuk.
◾️Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kicsit ezt is megpirítjuk (erre már jobban kell figyelni, mert a fokhagyma könnyebben megég).
◾️Befűszerezzük és hozzáadjuk húst is.
◾️Némi vízzel felöntve kb. 2 órát főzzük (a vizet folyamatosan pótoljuk alatta) és mehetnek bele a zöldségek.
◾️A zöldségeket megpucoljuk.
◾️A répát és a petrezselyem gyökeret felkarikázzuk, a zellert, a karalábét és a burgonyát felkockázzuk.
◾️A pörkölthöz hozzáadva felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
◾️Ezután nincs más dolgunk, mint készre főzni a levest.
Friss kenyérrel, csípős paprikával kínáljuk.
A felforralt vízbe bele teszem a tyúkot. Addig főzöm, amíg a tetejéről le nem szedem az összes habot. Beleteszem a sót és az egész borsot, így főzöm lassú tűzön egy fél órát. Ez...
Elkészítési idő: minimum 3-4 óra Nehézség: KönnyűA hagymát vágd apróra, majd egy cseppnyi olajon dinszteld meg. Add hozzá a csíkokra vágott csirkemellet, sóval, borssal fűszerezd és pirítsd fehérre. Ha a hús elkészült, forgasd ös...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyűkis doboz májkonzervet elkeverünk 1 egész tojással, 2 evőkanál zsemlemorzsával, apróra vágott hagymával (mogyorónyi hagymapéppel), esetleg kevés törött borssal. Kávéskanállal kis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy fazékban feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a krumpli. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a l...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű