- kb. 800 g marhahús (pl.: comb)
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj vagy zsír
- pirospaprika
- só
- bors
- kömény
- kb. 4 darab sárgarépa
- kb. 3 darab petrezselyem gyökér
- 1 kisebb zeller
- 1 kisebb karalábé
- kb. fél kg burgonya
◾️A húst felkockázzuk és megmossuk.
◾️A hagymát apró kockára vágjuk és az olajon vagy zsíron megpirítjuk.
◾️Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kicsit ezt is megpirítjuk (erre már jobban kell figyelni, mert a fokhagyma könnyebben megég).
◾️Befűszerezzük és hozzáadjuk húst is.
◾️Némi vízzel felöntve kb. 2 órát főzzük (a vizet folyamatosan pótoljuk alatta) és mehetnek bele a zöldségek.
◾️A zöldségeket megpucoljuk.
◾️A répát és a petrezselyem gyökeret felkarikázzuk, a zellert, a karalábét és a burgonyát felkockázzuk.
◾️A pörkölthöz hozzáadva felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk.
◾️Ezután nincs más dolgunk, mint készre főzni a levest.
Friss kenyérrel, csípős paprikával kínáljuk.
A sárgaborsót beáztatjuk, a hagymát apró kockára vágjuk, a répát megpucoljuk. A sárgaborsót sós (kb. 2-3 l) vízben feltesszük főni. Egy kis idő után habosodik, ezt kanállal leszed...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkeaprólékkal, 2 liter vízzel, a zöldpaprikával, a kétharmad petrezselyem zölddel, leves alapot főzünk. Amíg fő a leves a lisztből, tojásból kemény levestésztát gyúrunk, ami...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűOlajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst....
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű1. Megmostam és felkockáztam a gombát. Feltettem melegedni a kókuszzsírt, közben felapróztam a vöröshagymát és a fokhagymát. 2. A hagymákat megpároltam közepes fokozaton a kókuszz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű