Családireceptkönyv.hu

Bableves füstölt hússal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg száraz fehér bab
30 dkg füstölt hús
1-1 szál sárga és fehérrépa
1 darabka zeller, szárral
1 fej hagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
5 cikk fokhagyma
3 babérlevél, tárkony
só, bors
2 evőkanál zsír vagy olaj

Elkészítés:


Áztasd be előző este a babot jó forró vízbe. Másnap szűrd le és tedd fel egy fazék vízben főni a hússal.
Még ne adj hozzá sót, így gyorsabban puhul a bab, de a hagyma, a fokhagyma, a zeller, a babérlevél és 8-10 szem egész bors már ekkor mehet bele.
Amikor majdnem puha a bab, add a leveshez felaprított répát, sózd, borsozd, szórj rá kevés tárkonyt.
Kb. 10 perc múlva tejfölös liszttel habard be a levest. Esetleg friss petrezselyemmel meghintve tálald.

Bableves füstölt hússal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös zöldbableves
Tejfölös zöldbableves

A zöldbabot tisztítsd meg, s vágd kb. 2 centis darabokra, majd sós vízben főzd puhára. Közben az olajjal és a liszttel készíts zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverd bele a fin...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zöldbabos sertésraguleves
Zöldbabos sertésraguleves

Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a paprikát. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
PARADICSOMLEVES RIZSGOMBÓCCAL
PARADICSOMLEVES RIZSGOMBÓCCAL

A sárgarépát kettobe vagom, es felszeletelem. Keves olajon megparolom. Felontom annyi vizzel, hogy ellepje, fuszerezem soval , fehérborssal, beleteszem a leveskockat, es kozepes...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Birsalmás bableves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Birsalmás bableves

Előző este beáztatjuk a babot, a felhasználás előtt leöntjük róla a vizet, átmossuk és 2-3 liter hideg vízben feltesszük főni. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet és egészben a p...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk