25 dkg száraz fehér bab
30 dkg füstölt hús
1-1 szál sárga és fehérrépa
1 darabka zeller, szárral
1 fej hagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
5 cikk fokhagyma
3 babérlevél, tárkony
só, bors
2 evőkanál zsír vagy olaj
Áztasd be előző este a babot jó forró vízbe. Másnap szűrd le és tedd fel egy fazék vízben főni a hússal.
Még ne adj hozzá sót, így gyorsabban puhul a bab, de a hagyma, a fokhagyma, a zeller, a babérlevél és 8-10 szem egész bors már ekkor mehet bele.
Amikor majdnem puha a bab, add a leveshez felaprított répát, sózd, borsozd, szórj rá kevés tárkonyt.
Kb. 10 perc múlva tejfölös liszttel habard be a levest. Esetleg friss petrezselyemmel meghintve tálald.
A húst megmossuk, feldaraboljuk kezelhető méretre, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felfőtt, gondosan lehabozzuk, majd beletesszük a vöröshagymát, fekete borsot, sót. Lassú tű...
Elkészítési idő: 2-4 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kevés olajon vagy zsíron a kockára vágott sárgarépával és burgonyával együtt megdinszteljük, majd hozzátesszük a kb., 1 cm vastagságú csíkokra szelt káposz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a fűszereket. Beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, felöntjük paradicsomlével. Forrni tesszük. A narancso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát a zsíron dinszteljük fűszerezzük ,apró kockára vágott burgonyát hozzáadom felöntöm vízzel,puhára főzöm botmixerrel turmixolom.A tejfölt a lisztel elkeverem besűrítem vele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű