8 dkg füstölt kenyérszalonna
3 db Knorr Marhahúsleves-kocka
40 dkg burgonya
30 dkg gomba
1 db vöröshagyma nagy
1 db fehérrépa nagy
2 db sárgarépa nagy
5 dkg zeller
1/2 db tv paprika
1 kiskanál sűrített paradicsom
3 db gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika csapott
1/2 kiskanál őrölt kömény
tejföl, só ízlés szerint
Egy lábosban olvasszuk ki a kockára vágott szalonnából a zsírt, a szalonna bőrét is hozzádobhatjuk. Pirítsuk meg rajta üvegesre a finomra vágott hagymát és a felaprított fokhagymát.
Húzzuk le a tűzről, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot. Jól keverjük el, majd tegyük hozzá a cikkekre vágott gombát és kezdjük el pirítani a pörköltalapon. Enyhén sózzuk meg. Pirítsuk-pároljuk, míg a levét el nem főtte, majd adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket.
Öntsük föl kb. másfél liter vízzel és adjuk hozzá a marhahúsleves kockákat és a fél zöldpaprikát. A zöldségeket főzzük félig puhára, majd adjuk hozzá a köményt és a kockára vágott krumplit. Főzzük készre.
Egy nagyobb lábasban a zsiradékot felhevítjük. Beleszórjuk a köménymagot, és egy picit megfuttatjuk. A liszttel rántást készítünk, belereszeljük a fokhagymát, majd a piros...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megdinszteljük kevés zsíradékon. Hozzáöntjük a felszeletelt sütőtököt,édesburgonyát és annyi vízzel felöntjük hogy épp ellepje. Sózzuk,borsozzuk, kevés gyö...
Elkészítési idő: Kb.fél óra Nehézség: KönnyűA húst vékony, 1 cm x 5-6 cm csíkokra felvágjuk. Fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és felforraljuk. A tetején képződött habot leszűrjük, akár többször is. Majd visszaves...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűEgy kb 10-12 literes fazékban 2 liter hideg vízzel felteszem a marhaszegyet főni, ha felforrt, leszedem a habját. Másfél óra főzés után a feldarabolt marhahúst is hozzáteszem, és...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Közepes