8 dkg füstölt kenyérszalonna
3 db Knorr Marhahúsleves-kocka
40 dkg burgonya
30 dkg gomba
1 db vöröshagyma nagy
1 db fehérrépa nagy
2 db sárgarépa nagy
5 dkg zeller
1/2 db tv paprika
1 kiskanál sűrített paradicsom
3 db gerezd fokhagyma
1 evőkanál fűszerpaprika csapott
1/2 kiskanál őrölt kömény
tejföl, só ízlés szerint
Egy lábosban olvasszuk ki a kockára vágott szalonnából a zsírt, a szalonna bőrét is hozzádobhatjuk. Pirítsuk meg rajta üvegesre a finomra vágott hagymát és a felaprított fokhagymát.
Húzzuk le a tűzről, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot. Jól keverjük el, majd tegyük hozzá a cikkekre vágott gombát és kezdjük el pirítani a pörköltalapon. Enyhén sózzuk meg. Pirítsuk-pároljuk, míg a levét el nem főtte, majd adjuk hozzá a kockára vágott zöldségeket.
Öntsük föl kb. másfél liter vízzel és adjuk hozzá a marhahúsleves kockákat és a fél zöldpaprikát. A zöldségeket főzzük félig puhára, majd adjuk hozzá a köményt és a kockára vágott krumplit. Főzzük készre.
A babot kifejtettem a héjából és megmostam. 80 dkg lett. 40 dkg füstölt tarjából, amit előzőleg beáztattam, apró (2x2 cm) kockákat készítettem. 2 szál sárga-és fehérrépát megtis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat. Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk. A tejföllel vagy tejszínnel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes