Családireceptkönyv.hu

Sárgarépa krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 nagy sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kevés só, bors
gyömbér
1 leveskocka
víz
tálaláskor reszelt sajt vagy/és pirított zsemlekocka

Elkészítés:


A vöröshagymát és fokhagymát megpucolom, kis kockákra vágom és kevés olajon megpirítom, majd rárakom a karikákra vágott répákat és kicsit együtt pirítom. Felöntöm vízzel és belerakom a leveskockát. Amikor puhára főtt, leveszem a tűzről és leturmixolom az egészet. Visszaöntöm az edénybe és újramelegítem, de nem forralom. Ha kell sózom-borsozom, végül egy kevés őrölt gyömbért is keverek bele. Reszelt sajttal vagy/és pirított zsemlekockával tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha tejszínesség akarjuk tenni a levest, a végén önthetünk bele 1-2 dl tejszínt vagy csak egy kis tejet, de ez nem szükséges, mert így is nagyon jó.

Sárgarépa krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zöldséges gombaleves
Zöldséges gombaleves

Megtisztítjuk és karikára/kockára vágjuk a zöldségeket. A hagymát finomra aprítjuk, és pár csepp olajon pirítani kezdjük. A zöldségeket hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mentett
Tejfölös bableves füstölt hússal
Tejfölös bableves füstölt hússal

A babot előtte levő este beáztatom,másnap hideg vízbe oda rakom főni fokhagymát vöröshagymát apró kockára vágva hozzáadom.A kolbászt karikázom,a füstölt húst kockára vágva hozzáado...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Bableves füstölt hússal
Bableves füstölt hússal

A babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel beletesszük a szemes borsot, a babérle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar LENCSE GULYÁS
LENCSE GULYÁS

Olajon vagy zsíron megpárolni kissé a kockára vágott hagymát, gyenge paprikást rántást készíteni, felönteni pici hideg vízzel. Mehet bele az beáztatott lencse, a karikára vágott zö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk