A májgombóchoz:
1 db zsemle (szikkadt)
1 fej hagyma - vörös
15 dkg máj - csirke
1 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 evőkanál zsemlemorzsa
A léhez:
2.5 L alaplé - zöldség
1 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
3 db burgonya (megtisztított, hámozott)
15 dkg zöldborsó
A betét:
15 g tészta - gyufa
A zsemléket beáztatom, a hagymát apróra vágom, és üvegesre pirítom. Aprítógépbe teszem a májat, a kinyomkodott zsemléket, a petrezselymet, a hagymát, a tojást és a fűszereket. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázok.
Az alaplevet felforralom, majd beleteszem a megtisztított, feldarabolt répát, burgonyát és a borsót. Ízlés szerint fűszerezem, végül hozzáadom a májgombócot is.
Mikor megpuhultak a zöldségek, beleteszem a tésztát. Újra felforralom, és tálalható is.
A cukrot egy edénybe szórjuk és közepes lángon karamellizálódni hagyjuk. Közben a körtét megpucoljuk, kockákra vágjuk, majd a forró karamellre dobjuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz egrest megtisztítjuk: a bogyók két végén lévő szárrészt és a kocsánylevelet vágjuk le róluk. Forraljunk fel 1,2 liter vizet a barna cukorral illetve a fűszerekkel. Tegyük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a kívánt formára vágjuk. Egy fazékban felhevítünk egy kevés olívaolajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, kicsit pároljuk, majd mehe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sárgarépát és a karalábét meghámozzuk és feldaraboljuk, majd olvasztott kacsazsíron enyhén lepirítjuk. Mellé tesszük a a vöröshagyma egyik felét negyedbe vágva és ezt is karamell...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű