A májgombóchoz:
1 db zsemle (szikkadt)
1 fej hagyma - vörös
15 dkg máj - csirke
1 csokor petrezselyemzöld
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 evőkanál zsemlemorzsa
A léhez:
2.5 L alaplé - zöldség
1 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
3 db burgonya (megtisztított, hámozott)
15 dkg zöldborsó
A betét:
15 g tészta - gyufa
A zsemléket beáztatom, a hagymát apróra vágom, és üvegesre pirítom. Aprítógépbe teszem a májat, a kinyomkodott zsemléket, a petrezselymet, a hagymát, a tojást és a fűszereket. Az így elkészített masszából kis gombócokat formázok.
Az alaplevet felforralom, majd beleteszem a megtisztított, feldarabolt répát, burgonyát és a borsót. Ízlés szerint fűszerezem, végül hozzáadom a májgombócot is.
Mikor megpuhultak a zöldségek, beleteszem a tésztát. Újra felforralom, és tálalható is.
Csontból alaplevet főztem, a főzési idő vége felé hozzáadtam a zöldségeket és amikor azok is megpuhultak, a levet leszűrtem, a zöldségeket visszaraktam a lébe és ismét felforraltam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zúzát megmossuk, megtisztítjuk, kockára vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk, a hagymát finomra, a zöldségeket karikára vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1A zöldségeket megpucoljuk, tetszőlegesen feldaraboljuk, megmossuk. Lebbencsleves recept 2A tésztát, ha szükséges eltördeljük, majd az olajon megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnye...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű